Share

Общинският съвет отхвърли тегленето на заем за Експозиционния център

четвъртък, 25 Ное., 2021, 13:36ч.


03-1024x724

С 5 гласа „за“, 12 „против“ и 16 „въздържали се“ великотърновските общински съветници сложиха край на сагата с Експозиционния център, който трябваше да бъде построен на мястото на тенискортовете в старото военно училище. С вота си те отказаха да бъде теглен кредит от 6 млн. лв., като общината няма да може да усвои безвъзмездно отпуснатите 7 млн. лв. по проекта.

„Загубихме 7 млн. лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“, но искам да благодаря на администрацията и всички, които участваха в целия процес по този огромен проект. Прави сте, че сега не е моментът, но ние нямаше как да знаем, че последните 2 г. ще сме в тежка икономическа криза и тя ще става все по-тежка. Но в крайна сметка не правим нещата на парче, каквито обвинения се отправят към нас. Ние имаме готов проект, като реално Експозиционният център е първата сграда на територията на Старото военно училище. Имаме и над 60 разработки за визията какво да се случи на този терен“, каза кметът инж. Даниел Панов.

Той припомни, че навремето ХГ „Борис Денев“ е била наречена най-грозната сграда във В. Търново, което обяснява и сегашното негодувание на някои граждани относно визията на Експоцентъра и дали той се вписва в архитектурния ансамбъл на града. По думите му след завършването на АМ „Хемус“ и изграждането на АМ „Русе – В. Търново“, градът би могъл да се превърне във важен център за развитие на конгресния туризъм и трябва да развива своя потенциал в тази насока.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Къде могат да се правят ваксинации през уикенда

В област Велико Търново продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ –...

Затвори