Share

Защо бързите кредити са толкова предпочитани

понеделник, 6 Дек., 2021, 11:38ч.


quick-loans

Бързият кредит е чудесен начин да си помогнем в труден период. На много от нас се е случвало да останем без пари, да имаме нужда от средства за лечение, за неочакван ремонт, неплатени данъци, битови нужди и толкова много други причини. Тогава вместо да обременяваме близки и познати прибягваме до Бързи кредити. Те са точно такива – бързи. Това е и основната причина те да са предпочитани. Няма тромави и дълги процедури за одобрение, продължително чакане за усвояване на средствата. В много случаи може да кандидатствате онлайн, от удобството на собствения си дом. В много случаи да прибегнете до бърз кредит е най-доброто ви решение.

Проучете добре кредитния пазар

Независимо, колко ви притискат обстоятелствата и нуждата от свежи пари, трябва добре да проучите кредитния пазар. На територията на България оперират много банки и небанкови организации. За това е нужно да се насочите към регламентирана и законна организация, с ясни условия, изисквания и параметри. Можете да намерите много информация в интернет, да посетите офисите на кредитните институции и да разговаряте с оторизирани консултанти за предлаганите възможности. Дори понякога да попитате за мнението на ваши близки, възползвали се от заем. Тегленето на кредит е важна стъпка и трябва да бъдете сигурни, че се насочвате към правилната компания в този толкова важен за вас момент.

Бърз кредит от банка или небанкова кредитна институция

Термина бърз кредит се появи с навлизането на небанковите организации, но в днешно време и банки предлагат този кредитен продукт. Какъв избор ще направите зависи изцяло от вас. Тук ще разгледаме основните разлики между двете институции. Ако имате спешна нужда от малки суми, от порядъка на 100-200 лева е уместно да се насочите към небанкова институции, при банките прага на отпуснатите минимални суми е по-висок. Друга основна разлика е отпускането на кредита. При кредитните институции е възможно всичко да се случи онлайн. Докато при банките може да заявите кредит онлайн, но след това трябва да посетите един от офисите и. Банките са и с по-големи изисквания при отпускане на заеми. Освен широк спектър от документи, понякога изискват и поръчител или допълнителни гаранции. Например да сте на сегашното си работно място повече от 6 месеца и да сте на трудов договор. Докато при фирмите за бързи кредити обикновено ви изискват само лична карта.

Процедури по кандидатстване, одобрение и получаване на кредита

За да кандидатствате за бърз кредит се изискват минимални усилия от ваша страна, всичко е толкова улеснено и безпроблемно. Особено, ако заявите вашата молба онлайн не се налага да напускате дома си, просто го правите от вашия компютър или лаптоп. Може да кандидатствате 24 часа в денонощието, но имайте предвид, че кандидатурите се разглеждат между 8:00 и 22:00 часа. За да бъдат в услуга на своите настоящи и бъдещи клиенти кредитните институции работят всеки ден, много от тях включително събота и неделя. Почти веднага получавате и отговор дали сте одобрен, нормално в рамките на 30 минути. Получаването на желаните суми е без излишно протакане и в много случаи е в рамките на същия работен ден.

Размер и срок на предлаганите бързи кредити

Сумите, които можете да усвоите варират от 50 до 5 000 лева. Различните кредитни компании имат регламентирани срокове на погасяване, лихвени проценти и други политики. Обикновено за по-малки суми ви се изисква само лична карта и навършено пълнолетие. В повечето случаи не се налага и проверка на кредитната ви история при теглене на малки заеми. Бързо може да изтеглите кредит и в кратък период може да го изплатите. Това се случва в рамките на 5 до 30 дни с еднократно плащане. Ако по някаква причина не можете да се справите навреме и да внесете изискуемата сума, кредиторите оферират и възможност за удължаване на срока на погасяване. Трябва да имате предвид, че това е платена услуга. Както виждате тегленето предимно на малки суми е лека и бърза процедура, но към това трябва да се обърнете сериозно и с внимание. Кредитните компании се отнасят отговорно към вашите изисквания, а от вас се изисква да бъдете редовни в плащанията си.

Заключение – Струва ли си тегленето на бърз кредит

Според нашето проучване и мнението на хора теглили бърз кредит, бихме казали абсолютно да. В динамичното и натоварено време в което живеем нуждата от средства е важен фактор. Липсата им неминуемо води до редица проблеми. Дупки в семейния бюджет, непоправена кола, неплатени данъци и сметки и редица други несгоди. И точно в този момент на помощ идват бързите кредити. Понякога те се явяват единствената ни надежда за адекватно решение на нашите проблеми. Бързото и лесно кандидатстване, одобрение и получаване на парите по кредита правят положението, в което се намираме по-леко. Редица кредитни компании предлагат бърз кредит и от нас зависи, към коя от тях да се насочим. Ако са станали доволни от предлаганите условия, много клиенти теглят повече от един бърз кредит, от една и съща компания. 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Удължава се срокът за получаване на топъл обяд за нуждаещите се граждани от община Лясковец

На топъл обяд в продължение на още половин година ще имат право 60 лица от община Лясковец. Потребителите на Обществената...

Затвори