Share

Още случаи на ковид в училищата

сряда, 29 сеп., 2021, 15:00ч.


corona

За периода 15.09.2021 – 28.09.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 392,7 на 100 хил. души население (червена зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2).

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 88 (осемдесет и осем) нови случаи на COVID-19.

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: ученик от 4 клас в СУ „Ем. Станев“, ученик от 11 клас в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Велико Търново; ученик от 6 клас в ОУ „П. Р. Славейков“ с. Церова кория; ученик от 9 клас в СУ „Г. Измирлиев“ и дете в ДГ „Бодра смяна“ (филиал на ДГ „Първи юни“) гр. Горна Оряховица, под карантина са поставени контактни лица и са разпоредени противоепидемични мерки и преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината.

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани пет починали лица от област Велико Търново – две жени и трима мъже. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите лица.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Царевец светва в червено днес

Велико Търново се включва в глобалната инициатива "Световен ден на сърцето" - в 20,00 ч. тази вечер /29 септември/ крепостта...

Затвори