Share

Обновиха изцяло залата по вдигане на тежести в спортния комплекс „Ивайло“

четвъртък, 21 окт., 2021, 12:13ч.


shtangi

В напълно обновена зала тренират щангистите от великотърновския клуб „Асеневци“, съобщи старши треньорът Тодор Тодоров. Залата е от северната страна на Спортен комплекс „Ивайло“ и бе реновирана със средства от Министерството на младежта и спорта по проект, спечелен от Община Велико Търново. Отлят е нов бетонен под, покрит с ударопоглъщаща настилка. Стените са шпакловани и боядисани, монтиран е окачен таван, вентилация и ново енергоспестяващо осветление. Със средства от Министерството на спорта са закупени четири нови подиума и четири комплекта щанги. Реновирани са други три подиума и осигурени още комплекти щанги, така че в момента седем състезатели могат да тренират едновременно.

Тази пролет в рамките само на два месеца състезателите на великотърновския клуб по вдигане на тежести спечелиха 34 медала от държавните първенства за мъже, жени, кадетки и кадети, юноши и девойки, момчетата и момичетата, проведени в Асеновград и Хасково. Летните месеци бяха трудни за възпитаниците на Тодор Тодоров, които по време на ремонта тренираха дори в коридорите на СК „Ивайло“, но нито за момент не прекратиха заниманията.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община В. Търново влезе в тъмночервената зона, училищата ще ротират дистанционно

Община Велико Търново надхвърли заболеваемост 500 на 100 000 души за последните 14 дни и влезе в тъмночервената зона. РЗИ...

Затвори