Share

Напусна ни общественичката Надежда Козлева

петък, 20 авг., 2021, 19:05ч.


IMG_1205 (1)
Завинаги днес ни напусна знакова за Велико Търново и цялата област общественичка. На 86 години своя земен път приключи Надежда Козлева. Тя е родена през 1934 година в Долна Оряховица. Роднина е на големия български поет и революционер Христо Козлев.

Целия си съзнателен живот отдава на обществената си дейност. Завършва педагогика в Софийски университет, дълги години е административен ръководител и партиен деец.

Работи като секретар в Градския комитет на комсомола в Горна Оряховица. Била е директор на Окръжния пионерския дом. От 1981-г. до 1987-ма година е заместник-председател на Окръжния народен съвет с ресор „Култура и образование“. Била е секретар на Общинския комитет на БКП, и член на Централния комитет на партията.Надежда Козлева е била и зам.-председател на Окръжния комитет на Отечествения фронт и председател на Окръжния съвет на Движението на българските жени.

Нейните близки и приятели я определят като стриктна в професията си, подредена и еродирана личност, изцяло отдадена на обществения живот. Нейна е заслугата за възстановяване на редица исторически и културни ценности.
Погребението ще бъде на 21-ви август, а всеки, който желае, може да я изпрати във вечния й път в Ритуалната зала на Гробищния парк в старата столица. Поклонението ще започне в 12.00 часа.

Искрени съболезнования на роднините и близките на починалата!

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Училище от Лясковец е сред новите “Училища за пример”

НУ “Цани Гинчев” от Лясковец е част от втория випуск на програмата “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”. Училището е...

Затвори