Share

Ковид центърът в Белодробната болница вече работи

петък, 22 окт., 2021, 16:25ч.


Coronavirus positive

Във Великотърновска област вече работи изнесен кабинет за пациенти с потвърден тест за COVID-19 с леки и среднотежки симптоми. Разкритата извънболнична COVID зона е към МЦ”Диагноза и здраве” и се намира в сградата на Белодробната болница” Д-р Трейман” във Велико Търново на базата на сключен договор за съвместна дейност с лечебното заведение.

В центъра работят лекарите д-р Стела Денчева – пулмолог и специалист по вътрешни болести и д-р Драгош Методиев – началник на Отделението по гръдна хирургия в Университетската болница в Плевен и асистент в Катедра „Хирургия” към Медицинския университет в Плевен. Работата на кабинета е съгласувана с РЗИ и РЗОК, каза за БТА д-р Методиев.

Всеки работен ден от 16.00 до 18.00 часа кабинетът ще приема пациенти. На място ще се преценява тежеста на заболяването и ще се назначава терапия. Осигурени са апарати за измерване на кислородното насищане на белите дробове, по преценка на лекарите ще има възможност за рентгенова снимка и друг тип изследвания. При необходимост лекарите ще изписват и направления за хоспитализация.

Пациентите с леки или със средно тежки симптоми на коронавирус ще могат да получават безплатно един антибиотик от назначеното лечение, както е предвидено в плана на Здравното министерство.

Телефонът за записвания и връзката на пациентите с лекуващите ги лекари е 0899 177 266. В кабинета се приемат хора с доказан тест за COVID-19, които са вписани в Единния информационен регистър, уточни д-р Методиев.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Едва 18 % от хората в областта са ваксинирани

По данни на Единния информационен портал – COVID-19 към 00:00 ч. на 22.10.2021 г. в област Велико Търново са поставени...

Затвори