Share

Ресторанти “Щастливеца”Заведенията са част от верига ресторанти, която заимства от Алеко Константинов не само псевдонима, но и ни връща към интериорните решения, характерни за градския стил в Европа от 30-те години на миналия век. Колекция от вкусове и аромати е мотото на главните готвачи в „Щастливеца”, които неведнъж са представяли успешно България на редица кулинарни фестивали и състезания. Съчетанието на добре приготвена вкусна храна заедно с прелестната гледка към стария град предизвиква усещания, които не бихте забравили.

Оригиналното меню е във вестникарски формат носещо богат избор на авторски, европейски и национални български ястия. За всеки ден от седмицата е предвидено обедно меню, а за всеки сезон – старателно подбрано сезонно меню разработено с типичните за сезона продукти. Една от запазените марки на „Щастливеца” са тематичните вечери, посветени на кухните, музиката и усещанията на различни народи.

Ресторант „ЩАСТЛИВЕЦА 1”

Ресторант „Щастливеца 1” е едно изискано, изцяло обновено заведение, разположено в началото на „старата част” на гр. Велико Търново. Съчетанието на стилна атмосфера и качествено обслужване оставя усещане за уют на всеки наш гост. Балканите от векове са известни като средище на оригинални и разнообразни вкусове, култури и традиции и те са връзката между тях.

Идеята на собствениците на ресторанта и тяхният екип е да създадат място, в което да се докоснете до атмосферата на различните кулинарни школи на Балканския регион – европейската, ориенталската и разбира се българската. Интериорът и салоните са вдъхновени от традиционното светоусещане на хората от Запада, Изтока и техната естествена връзка – Балканите.

„Щастливеца” е място за ценители на изтънчените кулинарни удоволствия, както и за хората готови да се запознаят с нови вкусови усещания.

Ще останете впечатлени от богатото ни меню, огромните порции и вида на всяко едно поднесено блюдо. Всяко ястие в менюто съчетава добрият вкус, като свързва екзотичното с традиционното.

За резервации:

адрес: В. Търново, ул.”Стефан Стамболов”79

e-mail: office@shtastliveca.com

тел. 062 600 656

сайт: http://www.shtastliveca.com

ПОСЕТЕТЕ НАШАТА СТРАНИЦА ВЪВ FACEBOOK

Facebook: Ресторанти “Щастливеца” / Restaurants “Shtastliveca”

Ресторант „ЩАСТЛИВЕЦА 2”

В модерните интериорни решения с намесата на “винтидж” звучене, което ни връща в 30-те и 40-те години на миналия век, е новият ресторант “Щастливеца”. За празника на Велико Търново отвори първият обект във възродения комплекс “Полтава” – City centеr.

Дантелени покривки, меките пастелни цветове, старо немско пиано, изящни витражи и стари снимки са превзели интериора на “Щастливеца”. Така на чаша кафе, на вечеря или на личен празник все едно сте си в уюта на дома. Един от гостите, разглеждайки двете нива на ресторанта, минавайки покрай диваните, импулсивно попита: “Къде е вратата за спалнята”, което ни радва, че сме успели да пресъздадем домашната обстановка, така че гостите ни да се чувстват все едно са вкъщи, разказват собствениците на ресторанта. Оказва се, че 35-те готвачи, сервитьори, бармани и управители в “Щастливеца” са били основните помощници в изпълнението на интериорните решения на дизайнера Дидо. Заедно боядисвали масите, избирали и подреждали книгите и снимките. Уютът и топлината, които създават добре подбраните тъкани на пищните възглавнички и покривки, порцелановите кукли и другите аксесоари, са дело на Виолета Чалъкова – Вионетта. Във вътрешните си зали най-новото заведение във Велико Търново има 120 места и още толкова на откритите тераси, които в топлите месеци ще станат зелени паркови градини.

Кухнята е изцяло домашна, с качествени и специално подбрани продукти, а намигването към съвремието са новите техники при приготовлението на храната. За старите рецепти в новаторски вариант с подбрано питие или само за чаша кафе можете да разчитате на “Щастливеца” от 11 на обяд до полунощ.

В “Щастливеца” изпълняват всякакви специални поръчки. За личния ви празник ще имате конкретно меню, съобразено с вас самия, повода и гостите ви, със специална аранжировка, за да имате реалното усещане, че сте си у дома. Интериорните решения на уютни сепарета позволяват едновременно в “Щастливеца” да се провеждат няколко и различни празненства.

За родителите не е проблем да излязат на ресторант и отново да имат усещането, че са си у дома, защото могат да оставят децата си в напълно оборудвания детски кът, а малчуганите са под грижите на педагог от 18 ч., а в събота и неделя от 12 на обяд. По предварителни заявки педагогът и детският кът ще поемат грижите за децата и по-рано.

За резервации:

адрес: В. Търново, Сити център “Полтава”

e-mail: office@shtastliveca.com

тел. 062 60 60 53

сайт: http://www.shtastliveca.com

ПОСЕТЕТЕ НАШАТА СТРАНИЦА ВЪВ FACEBOOK

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Заведения
Винарна “Аквая”

ПОСЕТЕТЕ  МЕХАНА "АКВАЯ" ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - ОБЕЩАВАМЕ ВИ, ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕТЕ ПРИЯТНО ИЗНЕНАДАНИ! ВИНАРНАТА е с 60 места и...

Затвори