Share

Звезден концерт официално постави началото на „Свищовски лозници 2023“

събота, 23 сеп., 2023, 11:49ч.


2(3)

Днес официално бяха открити „Свищовски лозници 2023“. Старт на празничните дни в града даде ВрИД кмет на община Свищов д-р Анелия Димитрова, която произнесе празнично слово, с което поздрави жителите и гостите на Свищов. Тя им пожела да бъдат здрави, любов, вяра и доброта да изпълват сърцата им, а Свищов да пребъде във времето. В този дух на единение и празничност д-р Димитрова каза: „Свищов е нашето безценно богатство, завещано от предците ни, пропито с толкова дух и история, с дълбоки и дълголетни, културни и образователни традиции. Той е дал толкова бележити личности, оставили ярка следа в историята на България, но Свищов е и кауза, наша кауза, която да ни обединява днес, повече от всякога. Във времена на разединение, Свищов е това, което трябва да ни събира заедно в една общност. И няма нищо по-хубаво от това да бъдем заедно на „Свищовски лозници“, с нашите семейства и приятели, тук в родния град!“.

„Свищовски лозници 2023“ бяха благословени от архиерейския наместник отец Руслан Личев и свещеници от Свищовската духовна епархия, а празничната вечер продължи с концерт, в който взеха участие свищовски таланти от: ДЮТА „Дунавска младост“ при ПБНЧ, ДГ „Калина Малина“ и Школата за поп и рок изпълнители „Клуб Естрада“. След тях сцената на пл. „Алеко“ се изпълни с любимите на цяла България изпълнители Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мими Иванова, Росица Кирилова и Теди Кацарова. По великолепен начин те направиха един истински звезден концерт с името „ОБИЧ И ПЕСЕН“, който с подобаваща празничност и много настроение официално постави началото на празниците в Свищов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Проф. д-р Христо Бонджолов ще води листата на гражданско сдружение „Заедно можем всичко”

Проф. д-р Христо Бонджолов ще води листата на гражданско сдружение „Заедно можем всичко” за местните избори във Велико Търново Проф....

Затвори