Share

Знакови личности от областта учредиха комитет в подкрепа на Румен Радев

вторник, 20 сеп., 2016, 11:31ч.


dsc09996

Генерал Цветан Хризанов стана негов председател

Десетки авторитетни и знакови личности от област Велико Търново учредиха Инициативен комитет за подкрепа на кандидат-президентската двойка- генерал Румен Радев и Илияна Йотова. Поддръжниците на кандидатурата, подкрепена от БСП, се събраха в старата столица, за да изготвят план за действие и да излъчат оперативно ръководство.

За председател на Инициативния комитет беше избран бившият ректор на НВУ „Васил Левски” и почетен гражданин на старата столица бригаден генерал Цветан Харизанов. За говорител бе посочена журналистката Емилия Гугова, а за оперативното ръководство бяха предложени още дългогодишният директор на Търновска книжовна школа и преподавател по философия проф. Димитър Кенанов. Елена Мачковска, която е член на Отечествения съюз, председателят на организацията Тошко Тодоров, заместник-председателят Станка Палазова и горнооряховската общественичка Събка Стоянова.

Сред знаковите личности, които станаха част от Инициативния комитет за подкрепа на генерал Радев са още: кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, градоначалникът на Сухиндол инж. Пламен Чернев, кметът на община Полски Тръмбеш Георги Чакъров, почетният гражданин на Велико Търново и първи директор на ОУ „Бачо Киро” и СУ „Емилиян Станев” Гинка Стефанова. От академичната общност в Инициативния комитет се включват още известният учен и историк проф. Христо Глушков и заместник-деканът на Философския факултет на ВТУ проф. Вихрен Бузов. Категоричната си подкрепа за кандидат-президентската двойка изразиха и бившият главен архитект на община Велико Търново Румяна Брайнова, петкратната световна шампионка по спортна стрелба и почетен гражданин на старата столица Весела Лечева, дългогодишният треньор на Националния отбор по спортна стрелба Николай Лечев, многократната европейска шампионка по спортна стрелба Петя Луканова, ветеринарният лекар от Полски Тръмбеш д-р Веселин Василев, арх. Анелия Христова от Лясковец, д-р Станимир Стоев от Павликени и още десетки общественици от областта.

По време на срещата стана ясно, че Инициативният комитет е отворен за всички, които желаят да подкрепят кандидат-президентската двойка. Присъстващите се обединиха около идеята да популяризират генерал Радев, не само като брилянтен авиатор, а и като човек с високи управленски възможности на държавник и обединител на нацията. В тази връзка ще бъде изготвена и страница във „Фейсбук” на Инициативния комитет, където ще бъдат споделяни всички позиции на хората, които подкрепят ген. Радев и Илияна Йотова.

„Гордост е да имаме такъв президент. Бих се гордял той да бъде до мен когато ние представяме България и печелим медали. Той се е издигал толова нависоко и вижда толкова надалеко. Виждал е България от небето и знае какво трябва да се направи за нейното развитие”, сподели треньорът по спортна стрелба Николай Лечев.

Следващата среща на Инициативния комитет ще бъде в четвъртък, когато неговите членове ще посрещнат генерал Румен Радев в старата столица. Той ще бъде във Велико Търново за среща с обществеността. Разговорът с жителите и гостите на града е предвиден за 15:00 часа в Интерхотела.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Двама рецидивисти и осмокласник са осъдени за опит за кражба

Двама рецидивисти и ученик в осми клас са осъдени за опит за  кражба на цигари и пари от магазин в...

Затвори