Share

Жените-социалистки отпразнуваха 8-ми март

петък, 8 мар., 2019, 18:43ч.


DSC06730

За поредна година жените-социалистки от Велико Търново и общината отпразнуваха 8-ми март. Залата в Общинския партиен съвет на БСП трудно побра всички дами, които искаха да станат част от празничната програма. И тази година организатори бяха от Обединението на жените-социалистки в БСП и Демократичния съюз на жените.

Водещ на празника беше Валентина Димитрова, а с поздрав към всички от нежния пол се обърна заместник-председателят на НС на Обединението на жените-социалистки- Мариана Бояджиева.

„Много думи са изречени за 8-ми март, но е важно да си припомним, че всъщност този празник има повече от столетна история. Той е тръгнал като политическа проява на хората с леви убеждения, в битката за икономически и политически права и свободи. Празник, който до 89-та година празнувахме свободно, с подкрепата на държавата. После преживяхме първите години на демокрацията, в които този празник беше обругаван. Но мисля, че силата на 8-ми март се оказа много по-силна от това, че се опитваха да ни отрекат“, сподели Мариана Бояджиева.

Прочувствено слово произнесе и председателката на жените-социалистки във Велико Търново- Лидия Прокопова.

„Скъпи приятели, ние сме щастливки, че сме рожба на това време. Че сме носители на нови ценности. И наше задължение е да пренесем тези ценности. На свобода, справедливост, солидарност. Не трябва да се забравя онова минало, което е златен век за нас. Това е златен век, който доказва осъществяването на утопията“, сподели Лидия Прокопова, която призова дамите в залата да не спират да разказват за постигнатото в България преди 1989-та година.

Зад думите й застана председателят на Демократичния съюз на жените Желка Денева, която припомни историческите факти около възникването на празника 8-ми март.

„Аз съм готова да тръгна с вас и заедно да се борим за един по-радостен и щастлив живот“, сподели в словото си Желка Денева.

Жените-социалистки получиха поздравление и от заместник-председателя на Общинския партиен съвет на БСП Михаил Михалев. Той рецитира стихотворението на Веселин Ханчев „Посвещение“ и изтъкна заслугите на жените за развитието на съвременния свят.

„Мъжете и жените няма как да са равнопоставени, защото жените стоят едно стъпало по-високо. Само те притежават дарбата да вдъхват живот и чрез нашите деца да продължават съществуването ни, когато един ден няма да ни има“, сподели Михаил Михалев, който е председател и на Младежкото обединение в партията. Именно младежите на БСП помогнаха за организацията на празника и за пръв път се включиха в програмата. Те изненадаха жените-социалистки с изпълнение на танцьори от ансамбъл „Българче“.

За доброто настроение на всички се погрижиха и младите таланти от Детската музикална школа към Младежкия дом, които свириха на акордеон, китара и цигулки.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Повече от 500 дами в Свищовско получиха осмомартенски картички, изработени от младежите в ГЕРБ

Повече от 500 картички по повод 8 март изработиха младежите от ГЕРБ в Свищов. Заедно с красивите пожелания, към картичките...

Затвори