Share

Завърши строителството на новия корпус на Детска градина „Здравец“

петък, 7 ян., 2022, 19:05ч.


Z (5)

Завърши строителството на новия корпус на Детска градина “Здравец” във Велико Търново. Капацитетът му е за 100 деца, които ще бъдат разпределени в четири възрастови групи.

В новата сграда са обособени просторни занимални и спални помещения, кабинети за психолог и логопед. Осигурена е топла връзка с останалата част от детската градина, включително и с кухненското помещение. Предстои монтиране на ново обзавеждане.

От началото на 2022-а година вече се приемат и заявления за прием за групите в новия корпус. Те могат да бъдат подавани на място в ДГ „Здравец“.

Завършването на строителството е поредна стъпка за подобряване на образователната инфраструктура за малките великотърновчета и още един ангажимент, изпълнен от кмета на Велико Търново Даниел Панов. В началото на настоящата учебна година заработи новата детска градина „Шареният замък“ в кв. „Зона Б“. Община Велико Търново защити финансиране за строителство на нова детска градина и в кв. „Картала“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ремонтът на ул. “В. Левски” ще продължи най-късно до края на януари

Най-късно до края на месеца ще остане затворена за движение улица „Васил Левски“ в участъка от кръстовището до Съда до...

Затвори