Share

Засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки във В. Търново

понеделник, 24 ян., 2022, 17:27ч.


В Областна администрация Велико Търново бе проведено работно заседание на Областен кризисен щаб на област Велико Търново за борба с коронавирус. Областният управител Людмила Илиева откри заседанието, което бе свикано с цел да се обсъди завишената заболеваемост от SARS-Cov-2, както и резултата от съвместните проверки за спазване на противоепидемичните мерки и хода на ваксинационната кампания. На срещата присъстваха директорът на РЗИ – Велико Търново д-р Евгения Недева, директорът на ОДМВР-Велико Търново старши комисар Димитър Машов, началникът на РУО – Велико Търново Розалия Личева и директорът на ОДБХ- Велико Търново д-р Станимир Спасов.

Акцент в срещата бе поставен върху спазването на противоепидемичните мерки и контрола по тяхното спазване. Засилени проверки отчетоха от от РЗИ – Велико Търново, ОД МВР – Велико Търново, ОДБХ – Велико Търново и общински администрации. Проверявани са търговски обекти, нощни заведения и обекти с обществено предназначение, през настоящата седмица проверките ще бъдат още повече засилени, като на нарушителите се връчват предупредителни протоколи или актове.

За периода 17.01 – 23.01.2022 г. са извършени общо 294 проверки (в т. ч. 57 съвместни проверки между отделните институции) по спазване на въведените със заповеди на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавирусната инфекция на територията на област Велико Търново. Издадени са общо 21 протоколa за предупреждения и предписания в проверените обекти. Проверяващите са връчили и 8 акта на лица за липсата на зелен сертификат.

За периода 10.01.2022 г. – 23.01.2022 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 649,06 на 100 хил. души население. През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 45 (четиридесет и пет) нови случаи на COVID-19.
Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: ученик от СУ „Ив. Момчилов“ гр. Елена; ученик от 4 клас и ученици (2) от 7 клас в ОУ „Св. Кл. Охридски“, ученик от 2 клас и ученик от 3 клас в СУ „Б. Киро“ и ученик от 10 клас в ПГАТ „Ц. Церковски“ в гр. Павликени; ученик от 3 клас в СУ „Г. Измирлиев“ в гр. Горна Оряховица и ученик от 3 клас в СУ „Дим. Благоев“ в гр. Свищов, под карантина са поставени контактните лица и са разпоредени противоепидемични мерки.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В Павликени започна кампанията за плащане на местни данъци за 2022 г.

В Павликени започна кампанията за плащане на местни данъци за 2022 г. Първият, внесъл данъци за тази година беше Соня...

Затвори