Share

Защо толкова реномирани букмейкъри се борят за лиценз в България

сряда, 12 ян., 2022, 19:07ч.


259627754_4709042345826951_4835191097225667437_n

Последните две години донесоха със себе си много промени в живота на хората по целия свят, които обаче далеч не обхванаха само глобалните ефекти на пандемията. Имаше и доста регионални особености. В България едно от измененията безспорно включва хазартния сектор, в който конкуренцията стана в пъти по-голяма. Тенденцията изглежда, че се прехвърля и в 2022-а година, след като все още има доста компании, които чакат реда си за лиценз от Държавната комисия по хазарта. На въпроса трудно ли е взимането на лиценз отговорът не е еднозначен, но пък критериите са ясно написани.

 

Големият въпрос обаче е защо именно родината ни става все по-апетитна хапка за бетинг брандовете от целия свят? В следващите редове ще се опитаме да изведем някои от причините за благоприятната бизнес обстановка в България именно за този тип дейност.

 

  1. Сравнително малко конкуренти

 

Това не важи за настоящата ситуация, но само преди около година и половина играчите на родния пазар се брояха на пръстите на едната ръка и то активността на част от тях далеч не беше съпоставима. В този период с лиценз се сдобиха компании като Palms Bet, AlphaWin и Betano, докато играчи като Bwin, efbet и Winbet многократко увеличиха влиянието си. Затова и потребителите вече получиха изключително разнообразие и много нови възможности за игра.  Пространството за наместването на нови брандове обаче все още е налично, така че интересът няма да секне все още.

 

  1. Преференциални данъчни условия

 

Не е безизвестно, че в България данъчните ставки остават сред най-ниските в целия Европейски съюз, че и отвъд. За компаниите излиза двойно по-евтино да кандидатстват за лиценз у нас, както и да започнат активна дейност след това. Разбира се, това е нож с две остриета, защото привлича и доста съмнителни дружества, които дори предпочитат да не минават през ДКХ, съответно оперират по нелегален ред. По тази линия трябва да си припомним колко важно е да избираме само лицензирани букита, за да сме сигурни, че няма да бъдем жертви на измама. Минималните корпоративни данъци и не особено високият процент на ДДС-то носят мощна притегателна сила за България в този и други сектори.

 

  1. Запалени любители на хазарта

 

В редица статистики от световни и български източници може да се извади извода, че българите са сред нациите, в които хазартът е изключително добре застъпен, независимо дали става въпрос за спортни залози, или за казино. В буйната ни кръв е заложено да ни тегли към хазартни занимания, с които да си вдигаме адреналина. А тези характеристики очевидно не са убегнали и на заинтересованите западни гемблинг гиганти.

 

След отварянето на родния пазар може да се каже, че средностатистическият хазартен тип вече е изключително добре обгрижен откъм възможности. А както вече споменахме – тепърва се очаква да се появят и някои интересни нови имена, които съвсем да разглезят сетивата ни. Както всичко друго обаче и хазартът трябва да бъде консумиран с удоволствие и мярка, като тази мантра може и да важи още по-силно, когато става дума за моментите, в които се разпореждаме с имуществото си. Въпреки всичко изкушенията никнат като гъби и в някои случаи може да е трудно да им устоим.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Богове, пирамиди и плодове – кои са най-обичаните слотове

Светът на хазарта винаги е бил представян в най-различни размери, цветове и форми на желаещите да опитат потребители. По този...

Затвори