Share

Занаятчиите от Самоводската чаршия с марка за ръчен труд

четвъртък, 20 сеп., 2012, 14:50ч.


Майсторите от улицата на занаятите във Велико Търново Самоводската чаршия вече имат марка за ръчния си труд. Логото е разработено по идея на управителя на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов” Цветомир Бояджиев, а негов автор е художника Дамян Бумбалов. Знакът ще посочва, че в автентичните работилници на Самоводскатата чаршия, под сръчните ръце на майсторите, се произвеждат уникални сувенири и произведения на изкуството.

Логото ще бъде представено за първи път в Нощта на Самоводската чаршия на 21 септември 2012 г. и от тази дата ще бъде поставено върху всичките 20 работилници на улицата на занаятите. Предвижда се със запазената марка за ръчен труд да бъде обозначени и сувенирите и произведенията на майсторите, които използват старинни технологии и пресъздават традиционните български занаяти. За туристите ще има и специални сертификати удостоверяващи, че сувенирите са автентични и са от Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Временна организация на движението за празника

Във връзка с подготовката и провеждането на събитията, в рамките на програмата за тържествено отбелязване на 104-та годишнина от обявяване...

Затвори