Share

Задържаха рецидивист, извършил поредна кражба

четвъртък, 27 окт., 2016, 14:15ч.


item_kraj

По искане на Районна прокуратура – Павликени съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 37-годишен рецидивист, извършил поредна кражба.

Асен А. е привлечен в качеството на обвиняем, за това че на 24.10.2016г. в гр. Павликени, Великотърновска област, действайки при условията на опасен рецидив, отнел от владението на продавачка в магазин, без съгласие на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои чужди движими вещи: бутилка уиски „Black Ram”, шоколад „Милка”, 4 бр. кутии цигари, 3 кенчета “Coca Cola” и едни ментови бонбони „Winterfresh” на обща стойност 33,04 лв.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което в закона е предвидено наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години. Лицето е осъждано и това деяние е извършено в условията на опасен рецидив, поради което съществува реална опасност то да се укрие или да извърши друго престъпление. Поради което съдът взе мярка за неотклонение “задържане под стража” .

Определението подлежи на обжалване.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
23 000 лева допълнително финансиране получава Хуманитарна гимназия

  23 000 лева допълнително финансиране от бюджета на Община Велико Търново ще получи Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий”...

Затвори