Share

За какво да следим при избора на детска пързалка?

сряда, 28 сеп., 2022, 18:45ч.


78908

Източник на изображение: pexels.com

Всеки знае, че децата са много подвижни и активни. На всяка стъпка те измислят различни игри, а голямото им въображение позволява бързо да схващат всичко в движение. За тях светът е красив и удивителен и те попиват всички положителни емоции от него, усвояват ги и ги прилагат в живота си.

Играта за детето е неговата реалност, в която то се опитва да въвлече възрастните, като иска да играят с него. Детето не трябва да скучае, а родителите няма да могат да се отпуснат, ако малчо няма какво да прави.

За щастие има решение на този проблем. На съвременния пазар има голям асортимент от различни съоръжения за детски площадки – къщи, люлки, пясъчници и детски пързалки.

Последните набират все по-голяма популярност всяка година. Ако искате вашето мъниче да не скучае, тогава е страхотна идея да закупите детска пързалка . Но как да направите правилния избор?

Материал

На първо място, трябва да вземете решение за материала. Детските пързалки могат да бъдат изработени от метал, дърво, пластмаса или комбинация от тези материали.

Пластмасова детска пързалка

През последните години пластмасовите пързалки станаха широко разпространени поради тяхната гъвкавост и достъпност.

Сред основните предимства на пластмасовите пързалки можем да посочим факта, че изсъхват изключително бързо и за разлика от металните пързалки не се влияят от околната температура – не стават горещи или студени. Освен това са много леки, не ръждясват, изискват минимална поддръжка и са по-безопасни.

Дървена детска пързалка

Този тип пързалка се счита за традиционен вариант. Дървото е по-екологично, по-уютно и топло от другите материали. Такива пързалки са особено търсени на детски площадки.

Основните недостатъци са, че дървото се напуква и гние. Разбира се, това не се случва за една седмица, но с течение на времето може да стане опасно за детето. Освен това дървото перфектно абсорбира влагата, което води до факта, че пързалката се деформира и върху нея започват мухъл и гъбички. Такава пързалка трябва да се третира със специални средства и редовно да се поддържа.

Метална детска пързалка

Металната пързалка е изработена изцяло от метал. Такива модели са доста редки. Капакът на частично металните пързалки е изработен от неръждаема стомана и алуминий, самата рамка е от метал, а покритието е от дърво. Основното предимство на този модел е отличната устойчивост на износване и здравина.

Вярно е, че е много неудобно да се спускаш от метална пързалка при силна топлина или студ, защото металът бързо се охлажда и нагрява. И с течение на времето ще започне да ръждясва.

На каква детска пързалка е най-добре да заложим?

 

Родителите в повечето случаи предпочитат пластмасови модели, тъй като те са много практични и в много отношения по-удобни.

Когато избирате пързалка, трябва да се ръководите от възрастта на детето.

За най-малките производителите произвеждат пързалки с много леки конструкции, но не толкова, че едно дете може лесно да го преобърне. Такива модели имат две стъпала, които могат лесно да се сглобяват и разглобяват. Разбира се, експлоатационният живот не е дълъг, защото децата растат бързо, така че бъдете готови, че с течение на времето ще трябва да закупите по-голяма пързалка.

За по-големи деца е добре да изберете големи пързалки, които можете да свържете към вода и да я използвате като басейн. Такива модели са сгъваеми, което е много удобно. Най-големите са предназначени за деца на възраст над 4 години.

Монтаж на детска пързалка

Производителите на пързалки гарантират, че монтажът на конструкцията е надежден и в същото време прост. Техническият паспорт ще съдържа подробна информация за начина на сглобяване и монтиране на пързалката. Следвайки всички препоръки на производителя, купувачът ще може самостоятелно да я сглоби и да достави огромна радост на своето дете.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Лясковската гимназия посвети различни инициативи на Европейския ден на езиците

Средно училище „Максим Райкович“ град Лясковец отбеляза Европейския ден на езиците с разнообразие от инициативи. От 2001 г. насам 26...

Затвори