Share

Юлияна Дончева напуска Общинския съвет във В. Търново

четвъртък, 24 ян., 2013, 10:37ч.


Юлияна Дончева подаде заявление до Районната избирателна комисия, с което се отказва да бъде общински съветник във Велико Търново. Процедурата стартира в последните дни на миналата година през ОбС, съобщи председателят Николай Ашиков, цитиран от в. “Янтра ДНЕС”.

“Вече получих уведомлението от РИК, че ще ме освободи от правомощията ми като общински съветник. По процедура трябва да минат 14 дена за окончателното решение. Мястото ми ще заеме Радка Крумова, която е член на “Новото време” и работи като служител в РЗОК”, каза  Юлияна Дончева.

В официалните є мотиви за напускане на ОбС се посочват професионални ангажименти по различни проекти, които възпрепятстват редовното є участие в сесиите и заседанията на комисиите. За второто полугодие на миналата година Дончева има 5 “извинени” и 3 “неизвинени” отсъствия от сесии.

“В действителност не мога да приема да работя заедно с хора, за които личните им интереси са по-важни от обществените и с действията и държанието си спъват ефективността на ОбС с тирадите си от изказвания, реплики и дуплики”, коментира Дончева. Тя заяви, че Радка Крумова ще продължи политиката на петчленната група на “Новото време” в ОбС за коректни решения по проблемите на великотърновци.

Очаква се Крумова да положи клетва като общински съветник на редовната сесия на 28 февруари. След демократичните промени за първи път общински съветник във В. Търново прекратява по собствено желание мандата си, преди да е изтекъл.

От скоро Юлияна Дончева се включи в политическия проект ГОРД на евродепутата Слави Бинев. “Ще продължа да бъда полезна и няма да спирам да работа за защита интересите на великотърновци.

След референдума започваме национална обиколка, включително и в старата столица, за набиране на подписка за разваляне на редица концесии, които са в ущърб на хората”, каза още Дончева.

Тя беше кандидат-кмет за Велико Търново на последните местни избори, когато събра 15,30 % от вота, което є отреди трети резултат на първия тур.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
“Булсатком” се споразумя с Би Ти Ви и с TV7

"Булсатком" се разбра с Би Ти Ви и с TV7 и възстанови излъчването на каналите на Би Ти Ви. Телевизията...

Затвори