Share

Ясни са всички имена на легендите за “звездния” мач, входът е свободен

четвъртък, 25 апр., 2024, 11:04ч.


viber_image_2024-04-08_19-04-19-804

Вече са ясни всички имената на легендите, които Георги Василев и Димитър Пенев ще пуснат на терена на стадион „Ивайло“ в мача между шампионския „Етър“ от 1991 г. и Пеневата чета. Двубоят е кулминацията от програмата за честването на 100-годишнината на „Етър“ и ще започне в 19 часа в четвъртък на стадион „Ивайло“.

В състава на „виолетовите“ публиката ще види: Калоян Чакъров, Георги Попиванов, Цанко Цветанов, Генчо Генчев, Сашо Христов, Илиян Киряков, Красимир Балъков, Георги Георгиев, Сашо Димов, Бончо Генчев, Андриян Гайдарски, Румен Данков, Велин Кефалов, Николай Арнаудов, Александър Томаш, Емануел Луканов, Станислав Генчев, Марин Стефанов, Ивелин Младенов, Тодор Колев, Иван Петков, Валери Божинов. Тук ще са още и Николай Донев, Ангел Червенков от шампионския тим, по-младите Михаил Аврионов, Росен Ванков, Илиян Трифонов, Мариян Генов, Христо Иванов, както и още редица легенди на “болярите” от по-старите поколения, които ще бъдат отличени за приноса си в историята на “Етър”.

За бронзовите медалисти от САЩ-94 на терена ще излязат: Пламен Николов, Златко Янков, Радостин Кишишев, Емил Кременлиев, Петър Михтарски, Емил Костадинов, Христо Стоичков, Наско Сираков, Ивайло Йорданов, Златко Янков, Диян Петков, Елин Топузаков, Радостин Станев, Георги Георгиев, Даниел Боримиров, Дончо Донев, Станислав Ангелов, Александър Александров, Мартин Камбуров, а по едно полувреме ще изиграят и националите на “Етър”.

Очаква се и присъствието на новия президент на БФС Георги Иванов, както и на редица членове на Изпълкома на БФС. Програмата на честването на вековния юбилей на „Етър“ стартира в 16 ч. с подгряваща музикална фиеста. В 16:15 ч. започва приятелската среща между женските тимове на „Етър“ и полския „Медик“. В паузата между полувремената ще дефилират отборите от школата на великотърновския клуб. В 17:40 ч. ще започне награждаването на ветерани и деятели на футболната игра под Царевец. Мажоретките на СК „Астрея“, „Джуниър бенд“, Дарена Станева и Василена Василева от Студио „Румина“ и „Пеещи камбанки“ ще подгряват трибуните между 18 и 19 ч. Военният духов оркестър НВУ “Васил Левски” ще свири след двубоя между етърци и „Пеневата чета“, а тържеството на стадиона ще завърши със заря. В 21:30 ч. е Аудио-визуалният спектакъл “Звук и светлина”.

Входът за юбилейния празник на 25 април на стадион „Ивайло“ е свободен и всички зрители ще могат да се насладят на богатата програма за 100-годишнината на „виолетовите“. „Етър“ обаче пуска в продажба колекционерски юбилейни билети. Те са на цена 10 лв. и са за всички, които желаят да подпомогнат клуба. Билетите ще могат да се купуват в четвъртък от 14:30 ч. във фен магазина, както и на касите на стадиона. Те се продават вече и в мрежата на Eventim.

Заради предстоящия празник е въведена временна организация на движението. В четвъртък от 15 ч. ще бъде освободен паркингът пред стадиона и ще бъде затворена за движение ул. „Тодор Балина“, както и ул. „Славянска“ от пресечката с ул. „Филип Тотю“ до пресечката с ул. „Тодор Балина“.

„Етър“ пусна в продажба и серия от артикули, свързани с вековния юбилей на клуба. Сред тях са юбилейна значка, която е само в лимитиран тираж от 100 броя, шалове, възпоменателни флагчета, значки, шапки, чаши, химикали, запалки, стикери… Всички артикули можете да намерите във фен магазина, който ще бъде отворен от четвъртък в 14:30 ч.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ученички от СУ “Емилиян Станев” спечелиха състезание по дизайн

Наградите на момичетата се равняват на успешно положен приемен изпит за университет Александра Александрова и Василена Гецова получиха своите награди...

Затвори