Share

Всичко, което трябва да знаете за кредитите до заплата

петък, 5 авг., 2022, 12:34ч.


veliko-tarnovo.net-kredit-do-zaplata

Кредит до заплата е заем, който ви се отпуска до момента, в който вземете заплата. Много хора поне веднъж са попадали в положение, в което има определено време, докато вземат заплата, а имат нужда от пари. Сигурно и вие сте били в тази ситуация и сте чудили заслужава ли си да вземете кредит до заплата. В настоящата статия ще разгледаме някои от важните неща, които да имате предвид преди да вземете такъв заем.

Лихвен процент

Средният лихвен процент по заем до заплата варира значително в зависимост от заетата сума и продължителността на заема. Заетата сума, както и лихвеният процент, могат да бъдат изчислени с помощта на калкулатор за краткосрочен кредит. Кредитополучателят въвежда сумата на кредита, продължителността на кредита и калкулаторът ще изчисли общата цена. Заемът до заплата може да доведе до цикъл на дългове, така че е важно да сте наясно с разходите и да ги избягвате.

Преди да обмислите заем до заплата, важно е да изчерпите другите методи за получаване на парите, от които се нуждаете. Предстоящото плащане с кредитна карта може да попречи на основните ви разходи. Свържете се с издателя на вашата карта за програма за затруднения и вижте дали ще се съгласи да намали лихвения процент. Издателите на кредитни карти често имат специални правила за подобни ситуации и ако сте били добър клиент в миналото, те вероятно ще се съобразят с молбата ви.

Срок на погасяване

Предлага се краткосрочен заем за спешни случаи. Кредиторите до заплата обикновено изискват чек с по-късна дата, за да се гарантира, че ще им бъде изплатено до следващата заплата. Може също да бъдете помолени да ги упълномощите да теглят по електронен път пари от вашата банкова сметка. Ако сте лишени от пари, всеки лев от следващата ви заплата може да има значение. Докато повечето кредитори са готови да удължат периода на погасяване, има някои неща, които трябва да имате предвид, преди да подпишете пунктираната линия.

Срокът за погасяване на заема до заплата обикновено е от четиринадесет до 31 дни. Можете да изберете периода на изплащане в зависимост от вашите доходи. Типичният период за изплащане на заема е две до четири седмици, въпреки че може да бъде и по-дълъг, ако заплатата ви е по-нередовна. Имайте предвид, че се начислява голяма лихва във всеки един ден, в който закъснеете с плащането.

Как се кандидатства?

В наши дни кандидатстването е по-лесно от всякога, тъй като почти всяка институция предлага и кандидатстване онлайн. Необходимо е да попълните формуляра, след което техен служител ще се свърже с вас, за да обсъдите всички детайли. Тук е моментът да зададете всички въпроси, които ви интересуват, за да имате цялата информация предварително.

В повечето случаи, не се изискват други документи, освен лична карта и някакво доказателство за датата, на която получавате заплата. Това може да е последния фиш от работодателя ви или банково извлечение.

За България една от най-препоръчваните небанкови институции е Ferratum, които предлагат както заеми до заплата, така и други видове бързи кредити. Свържете се с техните специално обучени консултанти и те ще отговорят на всичките ви въпроси.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Цветан Цветанов: Нямаме лидерство, което да реши проблемите в страната

"България не може да се справи със зависимостта си от "Газпром", смята той Какво се случва на политическия и газовия...

Затвори