Share

Водещи тенденции при интериорните врати

петък, 20 мар., 2020, 16:41ч.


IMG_1900

Всички знаем колко е важно по време на ремонта на къщата или апартамента да обърнете внимание на всичко, дори и на най-незначителния детайл. Всичко това се налага, за да създадем ансамбъл от наличните компоненти, които в идеалния случай да се съчетават добре помежду си.

И интериорните врати в този случай не са изключение. В крайна сметка те изпълняват не само практична функция, разделяйки пространствата в дома, но често могат да станат връхната точка на вашия интериор. Освен това, в момента производителите предлагат толкова голям избор от продукти, че лесно можете да намерите модел, подходящ за вашия вкус и портфейл.

Избор на интериорни врати, в зависимост от тяхната форма и размер

Стандартните размери на интериорни врати Пловдив са 190 или 200 см във височина и 60-80 см в ширина. Най-важният етап, от който да започнете избора на интериорни врати, е внимателното измерване на отвора, където те ще бъдат монтирани. В този случай, изборът на грешен размер на продукта ще бъде много голяма грешка. Разбира се, в много жилищни помещения вратите имат стандартни размери. Най-често тяхната ширина е 60, 70 или 80 сантиметра. След като сте избрали размерите на интериорната врата, консултирайте се със специалист за наличностите на необходимия размер. В противен случай ще трябва да направите индивидуална поръчка, която ще бъде по-скъпа от гледна точка на време и бюджет. Разбира се, предимствата на такава поръчка определено са многобройни.

Що се отнася до височината на интериорните врати, през последните години тази стойност леко се промени. Не толкова отдавна това беше не повече от два метра, но с появата на нови сгради и по-оригинален дизайн, собствениците на селски къщи все по-често предпочитат врати, високи над два метра. Нещо повече, дори съвременните дизайнери в по-голямата си част съветват да се монтират високи врати. Тази техника ще помогне визуално да се повдигне тавана в стаята и да направи стаята по-просторна.

И все пак повечето клиенти предпочитат да се обръщат основно към специализирани магазини, а не към малки работилници за дограма. Този подход помага да спестите време и семеен бюджет, така че изглежда по-логично и правилно. Освен това към днешна дата производителите предлагат доста широка гама от модели интериорни врати, сред които може да има нестандартни интересни модели.

Разграничават се два основни типа структури на вратите:

-Люлееща се;

-Плъзгаща се.

У нас най-популярни са люлеещите се врати, които могат да бъдат единични или двойни. Най-често отворите в модерните апартаменти и къщи позволяват монтирането предимно на конструкции с едно крило. Въпреки големия брой по-необичайни модели, такива опции отдавна се считат за класика и са се доказали във времето.

Сред предимствата на такива интериорни врати са аспекти като:

Разумна цена, която не влияе върху качеството на продукта. Дори скъпите врати от този модел ще бъдат много по-изгодни от плъзгащите се.

-Лесни за монтиране.

-Универсалността на продукта, което позволява на един и същ модел да се впише в различни стилове и цветове на интериора.

-Простотата и традиционализмът са качества, които ще се харесат на някой, който не е голям любител на експерименти в дизайна на помещения.

В допълнение към интериорните врати с единично крило в модерни апартаменти и частни къщи, наскоро започнаха да се монтират конструкции с две крила. Това се дължи на факта, че един широк отвор заедно с големи врати съдейства визуално за разширяване на пространството дори на малка стая. Те придават на помещението усещане за простор и позволяват повече светлина да прониква в стаите без прозорец, като коридора, например.

В допълнение, при вратите с голям отвор няма проблем при пренасянето на мебели с големи размери. Съгласете се, че когато ремонтирате жилището си, това става много важен аспект. Въпреки всички тези предимства, трябва да се помни, че двойните интериорни врати, както и наистина всички такива конструкции, имат своите недостатъци. Недостатъците им са по-скоро свързани с планирането на помещенията и броя на квадратните метри на жилището.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община Велико Търново набира доброволци

Уважаеми великотърновци, Стартираме кампания за набиране на доброволци, които да подпомагат Общински кризисен щаб, като се включат в доставките на...

Затвори