Share

„Кауфланд“ влиза във В. Търново, купи недовършения блок на МОБАЛ

сряда, 26 окт., 2016, 11:04ч.


сн. Бранимир Бонев

Веригата магазини „Кауфланд България“ купи на търг за 5,8 млн. лв. незавършения хирургичен блок, намиращ се в двора на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново.

От участниците в надпреварата единствено „Кауфланд“ заплати депозит от 2,7 млн. лв. Мястото на сградата е с добра локация и с обща площ 18,9дка.

Инвеститорите съобщиха своите намерения, че след като съборят изоставената сграда и запълнят образувалото се блато от теч в канализацията, ще разчистят терена и ще построят магазин.

Областната болница продаде и старата парова централа за 159 200 лв., обявена също  в търга. Новият собственик е “РМ “Пропърти”, а  имотът е с площ от 1,2 дка. Мястото е много комуникативно и се намира срещу бензиностанция на OMW.

Директорът на областната болница д-р Стефан Филев бе доволен от реализираните параметри по сделката, той бе категоричен, че парите ще отидат за инвестиции в ново болнично крило, в което ще се премести базата от Стара болница.

„Надявах се да има още кандидати, защото стъпката за наддаване бе 225 хил. лв.. Смятам, че проведохме добра и прозрачна процедура в интерес на обществото и за развитието на областния център. Решихме един голям проблем, защото хирургическият блок стоеше недовършен повече от 30 години, а от транспорт и логистика между Стара и Нова болница губим над 600 хил. лв. годишно“, каза директорът. „Кауфланд“ е важен инвеститор, който ще открие работни места и ще носи данъци на общината. Само от тази сделка под формата на местен данък в местната хазна ще постъпят над 100 хил. лв.”, коментира кметът Даниел Панов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В Театър ВЕСЕЛ посрещат Пипи Дългото чорапче

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 29 октомври от 11.00 часа в читалище “Искра” във Велико Търново, ще...

Затвори