Share

Виртуален футбол – ще измести ли той аналога си?

понеделник, 8 мар., 2021, 12:12ч.


11

Спортните фенове са готови да дават своите прогнози за абсолютно всеки популярен спорт, без значение какво точно е първенството, колко сериозни са предлаганите възможности и какви изненади ще предложат играчите на терена. А биха ли залагали на виртуален футбол?

Това е добър въпрос, но преди всичко, трябва да отговорим и на още един въпрос: какво е виртуален футбол? Почитателите на различните симулатори, най-вероятно си спомнят различните футболни мениджъри, които във времето си позволяваха на всеки играч да влезе в обувките на мениджъра и след като направи точните промени, да гледа срещата. Тогава се радвахме на 2-измерна графика и нямахме кой знае какъв контрол над случващото се на терена.

Виртуалният футбол до някаква степен може да се смята за нещо подобно, но с тази разлика, че не можем да подреждаме играчите, всичко е отвъд нашия контрол, а за самите нас остава удоволствието да наблюдаваме какво се случва на терена и да прогнозираме крайния победител. Ако си мислите, че тази платформа звучи скучна или няма да донесе толкова емоция, грешите.

Виртуалният футбол претърпя много сериозни подобрения през годините и освен, че изглежда по-реален, има и своите предимства. Ако искате да се насладите на кратки футболни срещи от няколко минути, да се запознаете с виртуалния наследник на любимия отбор и да гледате независим футбол от реалните дербита, който никога не спира играта, тогава това е най-доброто възможно предложение.

Освен това ще забележим, че поведението на играчите е изключително точно, анимацията е плавна и детайлна и са необходими точно две футболни срещи, за да забравим, че гледаме виртуална симулация на футбол. Ще открием тази възможност в платформата на уинбет онлайн и ще забележим, че присъстват реални отбори, както и някои със синонимни имена, които няма да ни затруднят много в разпознаването им. Причината да съществуват такива е, защото не всеки отбор дава своя лиценз, но това не е от особено значение.

Най-вероятно се интересувате как се определя крайния победител? Това не е толкова трудна задача, особено в днешно време с наличието на изкуствен интелект и модерна технология. За определянето на финалист, трябва да обърнем внимание на така наречения случаен генератор на числа. В случай, че не сте го чували, той играе ролята на заровете, които използваме в останалите игри. Неговата основна функция е при активирането да подава числа на случаен принцип, като до този момент никой не може да разгадае логиката му.

Да си представим, че гледаме футболен мач, в който имаме по-силен и по-слаб отбор. Единият получава стойности от 1 до 12, другият взима числата от 13 до 20. При старта на играта, генераторът започва да подава числа и всяко едно в конкретния интервал от 1 до 20 се смята за точка в определения отбор. Първият отбор, който достигне 100 точки е победител. Разбира се, ние не виждаме това, а се наслаждаваме на играта, поради простата причина, че числа на екрана няма да ни бъдат толкова вълнуващи, колкото може да е самият спорт.

И нека се върнем на основния въпрос: ще измести ли аналога си? Най-вероятно – не. Причината се крие във факта, че самият виртуален футбол никога не е претендирал за тази корона, той е създаден, за да дава още една алтернатива на спортните фенове и да позволи на онези запалянковци, чийто отбори не се движат толкова добре, да гледат още едно дерби, където шансовете може да са в тяхна полза. Това е най-важното изискване, да имаме още едно допълнително дерби.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Спират от днес плановите операции и свижданията в болниците

От днес се преустановяват плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения за болнична помощ в област Велико Търново...

Затвори