Share

„Хитър Петър“ в Театър ВЕСЕЛ

петък, 13 май, 2022, 13:20ч.


2.

На 14 май, събота, в 11:00 часа Театър ВЕСЕЛ очаква своите зрители отново в камерната зала на Художествената галерия „Борис Денев“ в парка „Асеневци“ във Велико Търново.

Предстои вълнуваща среща с популярен фолклорен герой в спектакъла „Хитър Петър“. Сценарият, постановката и куклите са на Веселин Василев, а музикалното оформление – на Генчо Генчев. Студийният звукозапис е дело на Петър Атанасчев. В спектакъла участват Елка Баланова и Веселин Василев.

Разказвачът на приказки среща Попа, Чорбаджията и Попадията с техния опонент – Хитър Петър. Фолклорни игри, пословици и поговорки, загадки и българска народна музика са акцентите в спектакъла, които оформят неговата самобитност.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се осъществява с подкрепата на община Велико Търново и с любезното съдействие на Художествената галерия „Борис Денев“ в старата столица.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Излъчват “Звук и светлина” в събота, въвеждат временна организация на движението

Във връзка с излъчването на Аудио визуалния спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина" ще бъде въведена следната временна организация...

Затвори