Share

Вече са ясни имената на великотърновските депутати

сряда, 17 Ное., 2021, 17:15ч.


Izbori1

Вече са ясни имената на осемте великотърновски народни представители в 47-ия парламент. Архитект Йордан Терзийски от „Продължаваме промяната“получи 1927 лични преференции и е с най-много от всички кандидати в региона. Заедно с него  от Великотърновска област в парламента влиза и нотариусът Милен Матеев.

ГЕРБ-СДС запазва двата си мандата и отново изпраща в Народното събрание бившия здравен министър професор Костадин Ангелов и третия – издателя Димитър Николов, който с 1734 преференции пренарежда листата.

В БСП с най-много преференции е председателят на Общинския съвет в Павликени Христо Кавалски, но те не му стигат да измести водача Явор Божанков, който отново ще представлява областта в парламента.

С един мандат е и „Има такъв народ“. Водачът професор Андрей Чорбанов е заявил, че иска да влезе от София, така Велико Търново ще се представлява от юриста Момчил Иванов.

Спечеленият мандат на ДПС най-вероятно ще бъде за 30-годишния икономист Мастън Мастънов, защото водачът Делян Пеевски и вторият Йордан Цонев ще влязат съответно от Благоевград и Пазарджик.

Единствената жена депутат от областта ще е 26-годишната шахматистка Цвета Галунова от „Възраждане“. Тя бе втора в листата, но водачът и кандидат за вицепрезидент Елена Гунчева ще влезе от родния си град Пловдив.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
До 30 ноември се приемат номинации за Спортист на годината на Велико Търново

Обявен е приемът на номинации в анкетата „Спортист на годината на Велико Търново“. До 30 ноември включително е срокът, в...

Затвори