Share

Велико Търново ще има площадка за разделно събрани отпадъци от домакинствата

четвъртък, 11 Ное., 2021, 16:52ч.


За предадени опаковки ще се възвръща част от такса „смет“

Община Велико Търново пое нова инициатива, с която насърчава разделното събиране на отпадъци в домакинствата и повишаването на екологичната култура на гражданите. В близост до кв. „Чолаковци“ се изгражда специална площадка, на която хората ще могат да предават сортираните в домовете си отпадъци. Пунктът ще се намира в района „Дълга лъка“ – срещу бившия радиозавод, до въжения пешеходен мост и ще започне да функционира през декември.

Инициативата се реализира съвместно с „ЕкоПартнърс България“.

На площадката гражданите ще могат да предават също отпадъци от опаковки, пластмаса, хартия, биоразградими материали от градините, строителни и едрогабаритни отпадъци от домовете.

Всяко домакинство, което събира разделно опаковки, ще получи магнитна карта и при натрупване на определено количество част от платената такса за битови отпадъци ще се възстановява. Тази система ще започне да работи от 1 януари 2022 г. За целта предстои приемане на промени в местната нормативна уредба.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Цветан Цветанов: Няма да оставим институциите на мира, ще продължим да защитаваме правото на чиста околна среда

Национално обединение на десницата приветства активността, която и други политически формации вече проявяват по важни за жителите на Велико Търново...

Затвори