Share

Велико Търново и Стара Загора обменят добри практики в сферата на образованието

петък, 12 апр., 2024, 16:29ч.


Pic02

Велико Търново и Стара Загора затвърждават партньорството между двете общини и продължават да обменят добри практики в сферата на образованието. На посещение в старопрестолния град са директори на детски градини, експерти и специалисти в ресора, а гостуващата група е ръководена от заместник-кмета „Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова и началника на отдел „Образование и младежки дейности“ Станимира Димитрова.

Гостите бяха посрещнати и приветствани от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев. Системата на образованието във Велико Търново и общината бе представена от Теодора Филева и Хатидже Юсменова от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“.

Обмен на идеи, работещи решения в предучилищното и училищно образование, мерки и методи на работа с младите хора и младежките организации бяха сред темите на разговора. Акцент бе поставен също върху модернизацията на образователната инфраструктура и иновативното обучение в детските градини и училищата.

Гостите от Стара Загора посетиха най-новата детска градина във Велико Търново – „Шареният замък“, която бе официално открита през 2022-а година. Специален подарък от името на кмета на Старата столица Даниел Панов за тях бе прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ученици от лясковската гимназия по атрактивен начин представиха любими книги и автори

Учениците от пети клас на СУ „Максим Райкович”, град Лясковец, заедно със своята учителка по български език и литература Нина...

Затвори