Share

„Дядовата ръкавичка“ – спектакъл от програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021

четвъртък, 29 юли, 2021, 12:04ч.


DSC_6672

В програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 е включен и спектакълът „Дядовата ръкавичка“ на Държавния куклен театър – Видин. Представлението ще се играе на 31 юли (събота) от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до художествената галерия „Борис Денев“ във Велико Търново (при неподходящи метеорологични условия – в същия ден, но от 11,30 часа на сцената на НЧ „Надежда 1869“).

„Дядовата ръкавичка“ е най-новият спектакъл, подготвен от екипа на Държавния куклен театър от Видин. Постановката е на Мая и Митко Димитрови, сценографията и куклите – на Миглена Методиева и Георги Славков, а музиката – на Петко Манчев. Във всичките роли се превъплъщава очарователната Маргарита Костова.

Добре познатата на всички деца приказка е разказана от момиченце, което е научило историята от своя дядо.Възпитана в любов към природата, малката Маргарита ще покаже на любопитните зрители колко е важно да помагаме на тези, които са в беда, и независимо от това, че сме различни, да се грижим един за друг.

Организаторите на театралния форум напомнят за предстоящата изложба базар, която ще се реализира през август. Рисунките на зрителите, вдъхновени от играните спектакли, ще бъдат изложени до откритата сцена „Арт лято“, а събраните средства от продажбите на детските творби ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 е организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е част от културния календар на града.

 

 

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Малки и големи отпразнуваха 60-годишнината на Детска ясла „Мечо Пух“

60 години навърши Детска ясла „Мечо Пух“ във Велико Търново. С много песни, танци и стихчета малките великотърновчета зарадваха гостите...

Затвори