Share

„До септември игрището до Спортното училище ще е готово”, увериха от Общината

четвъртък, 1 мар., 2018, 19:48ч.


_DSC0651

Тренировъчното игрище до Спортното училище ще е готово за началото на новата учебна година, увериха от Община В. Търново. Подписка с над 1500 подписа на великотърновци внесоха в общината искащите да бъде незабавно построен тренировъчен терен до Спортното училище. Близо 150 деца от школата, фенове, треньори и родители се събраха пред „Майка България“. „Позволете ни да тренираме на игрище „Трифон Иванов“, гласеше разпънат огромен транспарант.

Подписката бе връчена на зам.-кмета на общината проф. Георги Камарашев. „Кметът Даниел Панов е запознат с проблема, още миналата седмица ни събра със съществуващия проект за терена до Спортното училище. Прегледахме проекта и се оказа, че той трябва да бъде актуализиран и цените вече са на две-трети по-ниски от правените преди години.

Кметът е осигурил финансиране от Министерството на младежта и спорта, парите са 500-600 000 лв. Неговото намерение е за началото на новата учебна година през септември да се тренира на новото игрище.

Това е първата стъпка. Искам да подчертая, че на първия етап няма да има осветление, защото проектът за осветление е изключително стар, той е с 4 много високи пилона и стари осветителни тела. Вече с новите осветителни тела пилоните няма да бъдат толкова високи и скъпи, вероятно ще бъде не с 4, а с 6 стълба, но това ще е проект на следващо проектиране и изработване.

Паралелно се прави проектът и за игрище до стадион „Ивайло”. То ще бъде със стандартните размери 100х60 м. Настилката и поливната система са около 200 000 лв., с подпорната стена нещата отиват около 350 000 лв. Водени са разговри с новоизбрания президент на БФС, че футболният съюз ще финансира игрището до стадиона. Имаме идея и за старата Ледена пързалка, където да има няколко игрища с размери за минифутбол с изкуствено покритие и дренаж, за да могат там да играят децата. Но на първо място е тренировъчното игрище. Пак казвам, кметът е поел ангажимент до началото на учебната година игрището до Спортното училище да е готово”, коментира проф. Георги Камарашев.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Позиция на Община В. Търново по повод процедура за доставка на електроенергия

Община Велико Търново е сключила договор за доставка на електроенергия с дружеството „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД. Към  настоящия момент в...

Затвори