Share

Възнесение Господне отбелязаха с водосвет в сухиндолското село Красно градище

четвъртък, 10 юни, 2021, 14:08ч.


DSC09481-1
Храмовият празник на църквата „Св. Възнесение Господне“ почетоха в сухиндолското село Красно градище. Десетки жители и гости на селото се събраха в храма, който тази година стана на 199 години.

Празничен водосвет отслужи отец Христо, който поръси за здраве. На празника присъстваха зам.-кметът на Община Сухиндол Петьо Русев, председателят на Общинския съвет Борислав Вълев, кметският наместник на селото Татяна Василева, както и кметските наместници от всички населени места в общината.

От днес започва и дарителската кампания за набиране на средства във връзка с честването на 200 години от основаването на храма. Той е изграден през 1822 година и е един от най-старите в Северна България.

„Тази година честваме 199 години. Надявам се за догодина да намерим дарители и спонсори, за да направим подобаващо честване. Св. Възнесение Господне се празнува 40 дни след Великден, затова храмовият празник не е с фиксирана дата. Макар и в селото да живеят малко хора, те се радват на храма, който е един от най-красивите“, сподели кметският наместник Татяна Василева.
Храмът „Св. Възнесение Господне“ беше цялостно ремонтиран през 2010 година с помощта на Община Сухиндол.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Цимент, хоросан, бетон – каква е разликата между тях?

Изборът на подходящ строителен материал и правилното му съотношение на смесване може да бъде трудна задача за хората, които не...

Затвори