Share

Във В. Търново: В диалог и консенсус преминаха консултации за Общинска избирателна комисия

четвъртък, 24 авг., 2023, 15:06ч.


DSC08737

Успешно преминаха консултациите за сформиране на Общинска избирателна комисия /ОИК/ във Велико Търново. Разговорите с парламентарно представените партии се проведоха в диалог, а проектният състав на комисията бе определен с консенсус.

Консултациите, свикани със заповед на кмета Даниел Панов, бяха ръководени от Секретаря на Община Велико Търново.

Проектният състав на Общинска избирателна комисия включва председател, секретар и четирима заместник-председатели. Общият брой на членовете на ОИК е 13.

Мястото на председател е за представител от квотата на коалиция ГЕРБ-СДС. Номинацията за секретар е от ДПС, а четиримата заместник-председатели ще бъдат представители на коалициите и партиите ППДБ, БСП, ИТН и Възраждане.

Членовете по партийни квоти в ОИК са разпределени по следния начин: ГЕРБ-СДС – 4,  ПП-ДБ – 3, Движение за права и свободи – 2, „Възраждане“ – 2,  ИТН – 1, БСП – 1.

Съставът на ОИК е изпратен до Централната избирателна комисия за последващо назначаване.

Кметът на Община Велико Търново благодари на всички участници за интелигентния политически диалог по време на консултациите и за предложените за участие в състава на ОИК личности, което е важна гаранция за законосъобразността на предстоящите избори.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Yettel предлага 4 смарт придобвки с 25% отстъпка срещу старо устройство

С кампанията „Рециклирай и спести“ потребителите спестяват голяма част от цената на MOTOROLA G32 с Philips Airfryer L9252, NOKIA G42,...

Затвори