Share

Въоръжена жена се барикадира на ул. “Симеон Велики”, предаде се след 8 ч. преговори

вторник, 24 ян., 2023, 10:56ч.


police2

Въоръжена жена вдигна на крак полицията във Велико Търново вчера в кв. “Колю Фичето”. 46-годишната влязла в квартален фризьорски салон на ул. “Симеон Велики”, изгонила собственичката и се заключила.

Жената била въоръжена с боен пистолет, което притеснило органите на реда и местните. Според някои информации е възпроизвела и изстрел. След като бил подаден сигнал за инцидента, на място пристигнали екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ, а районът веднага отцепен. В акцията се включили още психолог и преговарящи, които започнали комуникация с жената. На мястото бил и директорът на ОД МВР гл. ком. Димитър Машов. Опасенията на униформените били да не посегне на живота си или да нарани граждани.

Повече от 8 часа районът беше отцепен от полицията, а психолозите преговаряха с нея. След дълги преговори с психолози, барикадиралата се жена малко преди 20 ч. снощи се предала доброволно и бе изведена, като вече е в районното управление.

Установява се законно ли е притежавано оръжието. По нейни думи причината да се затвори в чужд имот са битови проблеми с имоти.

Разследващите трябва да установят вината и тепърва ще стане ясно какво ще бъде повдигнатото обвинение на жената.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
По 2000 лв. се предвиждат тази година за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в община Г. Оряховица

Увеличение на сумата на 2 000 лв. за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на Община...

Затвори