Share

В Театър ВЕСЕЛ посрещат Пипи Дългото чорапче

сряда, 26 окт., 2016, 09:48ч.


pipi
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 29 октомври от 11.00 часа в читалище “Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакъл на ДКТ “Васил Друмев” – Шумен. Заглавието е вдъхновено от любимата на много деца книга “Пипи Дългото чорапче“ на Астрид Линдгрен. Драматизацията на текста, както и режисурата са на Съби Събев. Сценографията и костюмите са дело на Диляна Асенова, а музиката – на Красен Иванов.

Как се става „нещотърсач” и защо „светът е пълен с чудни неща и има нужда някой да ги намери”, ще разкрият за зрителите Димитрия Милушева, Александра Михайлова, Елена Атанасова, Александър Валериев, Валери Георгиев и Живко Гущеров. Актьорите, познати на публиката от редица спектакли на шуменския театър, ще се превъплътят в ролите на Пипи, Томи, Аника, Господин Нилсон и Кралят на остров Корекоредут.

Астрид Линдгрен е обявена за най-прочутата шведка на XX век. През дългия си живот написва 88 книги и получава стотици литературни награди. Историите и – за Братята с лъвски сърца, за Емил от Льонеберя, за Карлсон, за Мио, за Роня, дъщерята на разбойника – се четат и до днес. А дъщерята на Астрид Линдгрен измисля името Пипи Дългото чорапче, докато боледува и иска истории за точно тази героиня от своята майка. Талантлива и отдадена, на Астрид не и остава нищо друго, освен с богатото си въображение да „създаде“ едно чудно дете с още по-чуден живот. И така, години наред, Пипи Дългото чорапче радва малки и големи.

Шуменските театрали вече са гостували на търновска сцена с „Тримата братя и златната ябълка“, а през 2017 г. ще представят на любителите на кукленото театрално изкуство и „Златка златното момиче“, „Пиф, Паф, Пуф“, както и „Заледената луна“ от своя репертоар.
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Програма за честването на Димитровден и въстанието на Петър и Асен

26 октомври 2016 831 години от въстанието на Петър и Асен и възобновяването на българската държава ДИМИТРОВДЕН 9:00 – 11:00...

Затвори