Share

В Сухиндол почетоха Левски с факелно шествие

петък, 19 февр., 2021, 12:03ч.


IMG-9f264d69aeefc3d4bd57bc56077eb423-V

За поредна година факелно шествие в памет на Васил Левски проведоха в Сухиндол. Шествието тръгна от централния площад на града и премина по главната улица, за да стигне до Паметника на загиналите за освобождението на България. Там факлоносците образуваха огнен коридор до портрета на Левски, а ликът на Апостола беше държан от момичета с национални носии.

Слово за загиналите български герои произнесе кметът на Община Сухиндол инж. Пламен Чернев. Той благодари на тези, които и тази година се включиха във факелното шествие, като призова всички да помнят Левски и делото му, което след толкова години продължава да вдъхновява.

Факелното шествие в Сухиндол се превърна в традиция през последните години. Няма друга община в областта, която да почита Апостола по този начин.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Велико Търново почете Апостола на свободата Васил Левски

Велико Търново достойно почете паметта на Апостола на свободата Васил Левски. По повод 148-годишнината от обесването на Дякона, пред паметника...

Затвори