Share

В Сухиндол и Коевци почетоха 9-ти септември

четвъртък, 9 сеп., 2021, 14:52ч.


DSC09819

За поредна година в Сухиндол и Коевци почетоха 9-ти септември. Честването се организира от Общинската партийна организация на БСП, но във връзка с мерките за сигурност не беше допуснато струпване на много хора.

Цветя пред паметника на Хюсеин Мутков в Сухиндол поднесоха председателят на Общинския съвет на БСП Борислав Вълев, кметът инж. Пламен Чернев и зам.-кметът Петьо Русев. Известният партизанин е член на Народна бойна дружина „Чавдар“ от 30 януари 1943 г. Приема партизанско име Стоян. Изпратен е като свръзка на Ловешките партизани в Габровско-севлиевски партизански отряд. При сражение с полицейско подразделение близо до с. Коевци е тежко ранен. Умира от раните си в партизанския лагер на 22 септември 1943 г.

Именно в Коевци, по традиция, днес бяха поднесени венци и цветя пред паметника в центъра на селото и къщата-музей на баба Съба Енева. Майката-героиня губи в антифашистката съпротива и четирите си деца.
Почит към загиналите партизани в селото отдадоха Борислав Вълев, инж. Пламен Чернев, Петьо Русев и кметският наместник на Коевци Тоня Петкова.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община Велико Търново подкрепя хора в неравностойно положение с услугата „Асистентска подкрепа“

С новата социална услуга „Асистентска подкрепа“ Община Велико Търново помага на хора в неравностойно положение с осигуряване на грижи в...

Затвори