Share

В понеделник започват надлеза на ул. “Магистрална”!

петък, 21 ян., 2022, 17:00ч.


272367408_495728308576218_2159297047020284638_n

От понеделник – 24 януари, във Велико Търново започва изграждането на пешеходният надлез над натоварената улица „Магистрална“. Строителството вече е възможно – приключиха дългите съгласувателни процедури с държавните институции.

Надлезът е задължителен елемент в проекта за интегриран градски транспорт, който Община Велико Търново изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.
С него ще се улесни и облекчи пешеходната връзка на кварталите „Бузлуджа“ и „Зона Б“ с централния булевард „Никола Габровски“.

Строителните дейности статират с изпълнение на основните конструкции, фундаменти и носещи колони. Самото съоръжение е от модулен тип, ще бъде изцяло покрито, с осветление, ще има осигурен достъп за трудноподвижни лица.

Строително-монтажните работи налагат временна организация на движението по улица „Магистрална“. От 24 януари (понеделник) в района между „Макдоналдс“ и бензиностанция „ОМВ“ движението ще се извършва двупосочно – в стеснен пътен участък и с ограничение на скоростта от 30 км/ч.

Затворена за движение ще бъде връзката между ул. „Магистрална“ с локална улица, разположена между заведението за бързо хранене и бензиностанцията.

Временната организация на движение ще важи до 21 април или до приключване на строително-монтажните работи.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
БСП Горна Оряховица – с подаръци по повод деня на родилната помощ

Общинската структура на  БСП Горна Оряховица поздрави медиците в родилното отделение по повод Деня на родилната помощ. По стара традиция...

Затвори