Share

В Драгомирово отбелязаха храмовия празник на православната църква „Св. Иван Рилски”

сряда, 19 окт., 2016, 19:31ч.


1

На 19 октомври – денят почитащ Св.Иван Рилски и всички български лекари, в с. Драгомирово се състоя двоен празник. Жителите на селото, кмета Крачунов и гостите от общинското ръководство, в лицето на председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов и зам.-кметовете Анелия Димитрова и Бедри Алиев, присъстваха на почитането на храмовия празник на православната църква „Св. Иван Рилски”.

В църковния двор бе официално открита и осветена от отец Евгени нова чешма, която е изградена с финансови средства дарени от местния земеделски производител Илиян Христов Илиев. Благодетелят не за първи път прави подобни жестове, а за изграждането на чешмата се е включил и със собствен труд. Благородният жест, той обяснява с това, че му носи лично удовлетворение да помага на селото. На празника, по традиция бяха осветени риба и хляб, които се раздадоха за здраве на всички присъстващи.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Програма за Деня на народните будители в Свищов

ПРОГРАМА ПОСВЕТЕНА НА 1 НОЕМВРИ – ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ   От 25.10-30.11.2016 год. в отдeл „Изкуство“  при  Градска библиотека...

Затвори