Share

Учители от пет европейски държави съставят план как да приобщят децата към четенето

четвъртък, 1 Дек., 2016, 10:27ч.


5
Учители от България, Италия, Испания, Полша и Румъния се събраха в Свищов, за да съставят план как да приобщят към четенето децата в Европа.

Домакин на срещата бе СУ „Николай Катранов“. Преподавателите работиха заедно от 23 до 25 ноември. Събитието се състоя в рамките на един от осемте проекта,в които участва училището,финансирани по програма „Еразъм +“. Проектът е със заглавие „Време е да заобичаме четенето“ и предвижда поредица от дейности, чиято цел е да се провокира любов към книгите и четенето у най-малките ученици.

Координатор на проекта, който ще се изпълнява до 2018 година, е румънската страна. На работната среща в Свищов общо 12 преподаватели от петте европейски страни набелязаха план за действие и конкретни задачи за постигане целите на проекта. Всяка страна представи своя опит по темата и сподели виждането си за крайните резултати.

Гостите имаха възможност да посетят открити уроци в няколко класа от началния курс на СУ „Николай Катранов“ и бяха впечатлени от уменията на учениците и колегите си. Своите занимания по четене демонстрирахаI “б“ с класен ръководител Силва Христова, II „а“ с класен ръководител Ценка Димитрова, II „б“ с класен ръководител Стефка Савова, III „б“ с класен ръководител Силвия Александрова и III „в“ с класен ръководител Веселина Страшимирова.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Помогнете на 5-годишната Гери!

Гергана Цветанова от София е само на 5 години, а се бори с изключително тежко заболяване. Момиченцето страда от злокачествен...

Затвори