Share

Учениците от 5 до 12 клас в община В. Търново се връщат от утре в училище

вторник, 23 Ное., 2021, 14:22ч.


Teenage Student Studying Hard

Учениците от 5 до 12 клас в община Велико Търново се връщат присъствено в училищата по предварително зададен график още от утре, 24 ноември. Това е в резултат от спада в средната заболеваемост, който към днешна дата на 14-дневна база е 491 на 100 хил. души. Училищата от общината днес трябва да подготвят своите графици за присъствено обучение на 50% от паралелките от 5 до 12 клас. Предложенията на директорите ще бъдат представени в Регионалното управление на образованието, където ще се обобщят и изпратят до образователното министерство, за да се изготви заповед за присъствено обучение на ротационен принцип”, поясни Розалия Личева, началник на РУО-В. Търново.

От този понеделник и учениците в общините Г. Оряховица и Лясковец учат ротационно по график. В общините Сухиндол и Стражица заболеваемостта е под 250 на 100 хил. души. В Сухиндол всички ученици вече учат присъствено, а в Стражица се създава организация от утре също всички да се върнат в класните стаи. Следи се заболеваемостта в Златарица, където тя е 277 на 100 хил. души.

В общините, където заболеваемостта е между 250 и 500 на 100 хил. души, обучението на учениците в начален етап продължава присъствено, при тестване на децата, чиито родители са дали съгласие за това с подписана декларация, припомни Личева. Тя добави, че над 50% от децата от 1 до 4 клас в много от училищата от област В. Търново са присъствено.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Белодробната болница във В. Търново със свободни високоплатени места за медицински сестри

2650 лева е средната заплата за длъжността Свободни високоплатени места за медицински сестри обявява Специализираната болница за активно лечение на...

Затвори