Share

Ученици от лясковската гимназия по атрактивен начин представиха любими книги и автори

петък, 12 апр., 2024, 16:21ч.


437718797_823564716478870_5095212299682639255_n

Учениците от пети клас на СУ „Максим Райкович”, град Лясковец, заедно със своята учителка по български език и литература Нина Савова, взеха участие в Маратона на четенето, който се провежда всяка година през месец април и има за цел да предизвика интерес към книгите и да стимулира четенето. Затова в два поредни дни подрастващите посетиха библиотеката, за да представят своите проекти по литература и да се включат в читателската щафета.

Задачата, поставена им от тяхната учителка бе да изработят лапбук /интерактивна папка/ за своята любима книга. Петокласниците бяха вложили много въображение, старание и креативност, за да покажат по най-атрактивния начин любимите си творби. Сред избраните от децата произведения имаше както класически детски автори като Ран Босилек с „Патиланци”, Елин Пелин с „Ян Бибиян”, Астрид Лингрен с „Пипи Дългото Чорапче”, Марк Твен с „Том Сойер” , така и съвременни детски писатели като Джеф Кини с „Дневникът на един дръндьо”, Роалд Дал с „Матилда” и „Вещиците”, Джоан Роулинг с „Хари Потър” и Пърси Джаксън с „Похитителят на мълниите”. Част от учениците пък бяха избрали едни от най-хубавите приказки за всички времена – „Снежанка”, „Дивите лебеди”, „Рапунцел”, „Бременските музиканти” и др.

Представянето на проектите бе една своеобразна дискусия за удоволствието и ползата от четенето, за поуките в книгите и за вдъхновяващите сюжети и герои. Учители и библиотекари пожелаха на децата да открият още много любими автори и заглавия.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Опера и рок в съвместен концерт на Б.Т.Р. и великотърновския театър

Звездни солисти от великотърновския театър предизвикват на музикален дуел Наско от Б.Т.Р. Надпяването е част от програмата в новия съвместен...

Затвори