Share

Ученички от СУ “Емилиян Станев” спечелиха състезание по дизайн

четвъртък, 25 апр., 2024, 10:34ч.


85de70a9-4afd-494b-994d-6c7c98ee9131

Наградите на момичетата се равняват на успешно положен приемен изпит за университет
Александра Александрова и Василена Гецова получиха своите награди за отличното си представяне на второто междуучилищно състезание “DesignPack”. Момичетата учат в професионалната паралелка “Графичен дизайнер” в СУ “Емилиян Станев” във Велико Търново и влязоха в надпревара с над 400 ученици от цялата страна. Александра спечели първа награда за дизайн и лого, а Василена втора награда за изготвяне на монтаж и печат. Домакин на тазгодишната надпревара бе Професионалната гимназия по аграрни технологии “Цанко Церковски” в Павликени.

Въпреки че са едва в XI клас наградите на момичетата се равняват на успешно положен изпит за специалността “Дигитални и конвенционални печатни технологии и дизайн” в Химикотехнологичния и металургичен университет в София, който бе партньор в състезанието. Така, ако решат да продължат образованието си в България, момичетата ще трябва само да положат задължителните зрелостни изпити.

Това е страхотен успех за Александра и Василена, но нашата работа не спира до тук, догодина отново ще се включим в надпреварата, увериха преподавателите им Галя Георгиева и Венцислав Цонев.

3cd8d632-309f-4243-a623-b3349e257a48

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Предимства на синтетичните масла

  Предимства на синтетичните масла Синтетичните масла се превърнаха в символ на съвременните технологии в автомобилната индустрия, предлагайки революционно подобрение...

Затвори