Share

Twitch е новата видео платформа за феновете на eSports

сряда, 3 мар., 2021, 15:35ч.


1

Еволюцията на електронните спортове е пряко свързана и с модерните технологии и възможностите за стрийм. В случай, че никога не сте чували за това предизвикателство, нека направим едно кратко разяснение. На фона на вече наложилите се дисциплини, трудно бихме могли да видим нов спорт, който да се радва на толкова много успехи и зрителска аудитория. Електронният спорт направи чудо през последните години, след като се възползва от гейминг индустрията и опцията всички професионални играчи да се изправят едни срещу други.

Дори изборът на заглавия не трябва да ни изненадва, защото ще открием, че на голяма част от тях и до днес сме имали възможността да играем поне веднъж. Това са предложения като Counter-Strike:GO, Dota 2, League of Legends, Call of Duty: League и още много други. Повечето са отборни заглавия, като изключим FIFA симулаторът, където индивидуалните срещи са предпочитани.

И дори и да си мислим, че е скучно да гледаме как други хора играят електронни игри, нека обърнем малко внимание на фактите. Милионите фенове, през изминалата година общо са изгледали хиляди часове и са проследили всяка една част от големите турнири. Динамиката на този спорт и уменията на играчите зад клавиатурата, трябва да ни покаже, че няма да гледаме хора, които се забавляват, а виртуози, познаващи много добре стратегията на отбора си. За зрителя 20-те минути в една среща се оказват много специални за зрителя.

И точно тук трябва да обърнем внимание на подхода на електронните спортове. Първо самите професионалисти често играят със своите фенове, за да практикуват своите умения, а и самата дисциплина е много по-отворена за самите почитатели. Можете да откриете всяко едно спортно величие в тази дисциплина и е сигурно, че ще получите отговор.

И след като уточнихме всичко за електронните спортове в горните редове, как точно този спорт стана толкова популярен. На първо място ще обърнем внимание на прословутата платформа Twitch, която не само измести хегемона във видео споделянето – YouTube, но и стана предпочитана за гледането на електронен спорт. Макар и днес електронният спорт да поделя славата си с други канали, дъщерната компания на Amazon може да се похвали с около 150 милиона души месечно в платформата, като това я поставя на челни позиции в стрийминг платформите. Преди да бъде пусната, тази платформа разгледа много добре политиката на YouTube и след това премахна всичко негативно. Малко след като успехът ѝ беше забелязан, Китай побързаха да я блокират и да пуснат своя собствена стрийминг платформа.

Не трябва да забравяме, че друг добър партньор, помогнал за популяризирането на електронни спортове, са и букмейкърите. Отдавна присъстват и електронни залагания на спорт в bwin и също в платформата ще открием и много добри пазари, съобразени с всяко едно заглавие. Например можем да направим прогноза за победител в първия рунд или първата карта, играч с най-много победи в индивидуални битки и още много други. Платформата на букмейкъра позволява да гледаме електронните дербита чрез безплатен стрийминг, следователно дори и да не сме почитатели на платформата, имаме възможност да гледаме любимите срещи там.

Не на последно място ще добавим и още една подробност, която прави електронните спортове толкова успешни. Те са развлекателни и често, когато има сериозни турнири, присъства и коментарно студио, статистика и обяснения какво точно гледаме, а самата атмосфера е доста по-лека от тази в другите спортове. А и дори все още да не може да се достигне онази инвестиция, която например виждаме в спортове като Формула 1 или футбола, не е трудно на професионалните играчи да станат милионери в рамките на няколко години. Тук конкуренцията е огромна и всяко оригинално решение се отплаща.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
130 г. остава неразгадан въпросът болест или политическо убийство е причина за смъртта на генерал Сава Муткуров

На 3 март 1891 година умира първият български генерал и достоен търновец Сава Муткуров.  Борец за свободна България, деец и...

Затвори