Share

Турски тир катастрофира до Самоводене, шофьорът – с 1.48 промила

неделя, 18 ян., 2015, 12:45ч.


IMG_0228

Вчера около 07.00 ч. на пътя В. Търново – Русе в района на с. Самоводене товарен автомобил «Мерцедес» с прикачено полуремарке и с турска регистрация, управляван от 39-годишен турски гражданин, излязъл от пътното платно, блъснал се в стълб от електропреносната мрежа и се е преобърнал. Пострадали няма.

Изпратеният на мястото полицейски екип е изпробвал водача за употреба на алкохол с техническо средство, апаратът е отчел 1.48 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е образувано бързо производство.

Същият ден около 17,00 ч. в с. Къпиново е възникнал втори пътен инцидент с лек автомобил «Киа», управляван от 35-годишния Х. И. от същото село, известен на полицията и осъждан. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че движейки се по прав участък водачът е загубил управление над возилото, излязъл е от пътното платно и се е блъснал в каменен зид на къща. В резултат на това той е пострадал.

Откаран е бил във великотърновската болница и настанен за лечение с луксация на тазобедрена става. При проверка за употреба на алкохол с техническо средство, апарътът му е отчел 1.25 промила. Взета му е кръвна проба. По случая е започнато бързо производство.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Великотърновец прибра 2000 лв. от друг мъж, уж да му намери работа в Гърция

Служители на РУ – Г. Оряховица задържаха 51-годишен великотърновец за изършена измама. В петък в полицейското управление в железничарския град...

Затвори