Share

Цветан Цветанов: Няма да оставим институциите на мира, ще продължим да защитаваме правото на чиста околна среда

четвъртък, 11 Ное., 2021, 16:50ч.


Цветанов 24

Национално обединение на десницата приветства активността, която и други политически формации вече проявяват по важни за жителите на Велико Търново и региона теми, като чистотата на въздуха и околната среда.

Още в началото на тази година, след многобройни срещи и сигнали от местни жители, водачът на листата на Велико Търново Цветан Цветанов и великотърновските представители на дясното обединение алармираха за замърсявания на въздуха от страна на предприятието „Кроношпан“.

След извършена собствена експертна проверка, през месец май т.г., от десницата внесоха официално питане до МОСВ и Община Велико Търново. Тогава беше заснето и видео, от което се вижда в реално време как се замърсява въздуха в околността.

Защо има цели дни с липсващи данни за състоянието на атмосферния въздух и съдържанието на фини прахови частици и Формалдехид. Защо в справките от измервателните станции липсва също така информация относно нивата на Олово, Кадмий, Арсен и др. Защо липсва информация и в тримесечните бюлетини на изпълнителната агенция за нивата на основните показатели, касаещи качество на атмосферния въздух във Велико Търново. В официалното писмо се искаше също информация относно системата за мониторинг „в реално време“, която Националният координационен център съблюдава.

Конкретните официално зададените въпроси получиха формални отговори, лишени от съдържание. Институциите обаче няма да бъдат оставени намира, ще продължим да отстояваме с още по-голяма твърдост правото на хората да живеят в чиста околна среда, категорични сме от Национално обединение на десницата.

Преди месец Цветан Цветанов лично алармира и за друг сериозен екологичен проблем, с който пряко се ангажирахме и противопоставяме от Национално обединение на десницата за предстоящото изграждане на цех в павликенското с. Върбовка, в който ще се изгарят над 580 тона отпадъци на ден.

„Подобно нещо е недопустимо в земеделски край, трябва да спрем изграждането му“, заяви водачът на листата с номер 7 Цветан Цветанов.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ивайло Мирчев: ДПС може да купи 12 000 гласа във Велико Търново

Магистрала “Хемус” ни струва 2 млрд. лв. по-скъпо заради ГЕРБ, казва кандидат-депутатът на “Демократична България” Ивайло Мирчев За какво се...

Затвори