Share

Топ 5 на най-оспорваните първенства по футбол извън Европа

вторник, 11 окт., 2016, 11:23ч.


50_sp_2

За никого, който се интересува от футбол, не е тайна, че най-голям интерес предизвикват европейските клубни първенства и турнири. Разбира се, най-големият футболен форум е Световното първенство, но той е за национали отбори. Сред тях има толкова шампиони, чийто клубни първенства доста от вас не познават. По-големите играчи на спортните пазари вероятно са запознати с тях, понеже един залагащ търси възможностите на много места, а в тези първенства мачове и възможности има много. В тези лиги рядко ще срещнете даден тим да доминира няколко години, поне що се отнася до последните няколко сезона. Тези първенства са много интересни, в тях играят велики отбори и със сигурност трябва да ги познавате.

  1. 1.Бразилия – бразилското първенство по футбол е дом на много велики отбори, които са дали път на много футболисти, които радват привържениците в най-големите клубове на Европа. В Бразилия няма отбор с десетки спечелени титли, но първенството точно за това е сред най-оспорваните по цял свят. В най-високото ниво на бразилския футбол много рядко се забелязват серии на отбори с по над 2 поредни титли. Това е много малко вероятно. В Бразилия играят отбори, като Сантос, Сао Пауло, Палмейрас, Коринтианс и много други. Донякъде промяната на силите в отборите на Бразилия е разбираема, понеже ако даден тим спечели две последователни титли или дори една, то това значи, че разполага с много добри футболисти, които са прихванати от скаутите на евопейските клубове и логично бразилските клубове продават, изкушени от парите, които ще получат. Но, те знаят, че след един, два или повече сезона, отново могат да изградят силен състав, понеже Бразилия има и винаги ще има футболни таланти. Точно затова, Бразилската Серия А е сред най-оспорваните лиги в света.
  2. 2.Аржентина – още една страна от Южна Америка, която е дом на много велики футболни гений. Най-известните клубове в Аржентина и разбира се най-големите, са Бока Хуниорс и Ривър Плейт. В последно време, обаче се намесват и други отбори, като Ланус, Расинг, Велез, Сан Лоренцо, които също имат история, макар да не могат да достигнат успехите на Ривър и Бока. Питате се какво от това? Защо аржентинското първенство да е оспорвано и интересно? Ето ви само един факт, който е напълно достатъчен – в Аржентина, последният път, когато даден отбор, в случая Бока Хуниорс, става два поредни сезона шампион е през 2005 и 2006 година. От тогава насам всяко издание на аржентинската лига има различен шампион! Отборите могат да се повтарят, но не печелят издание два пъти подред и не се редуват два или три тима. Точно затова Аржентина има много интересно и трудно за предсказване първенство!
  3. 3.Мексико – първенството на Мексико също е сред доста интересните и оспорвани футболни лиги. Проверката ни показва, че от както футбола в Мексико добива сегашната си структура, от 1996 година насам едва два пъти отбори са ставали шампиони в два сезона един след друг! Това правят УНАМ Пумас, които печелят изданията Клаусура и Апертура през 2004 г. и след тях Леон, които печелят Апертура през 2013 г. и Клаусура през 2014 г. В нито един друг случай не се е получило да има в две поредни издания един и същ шампион. Всяко издание е много оспорвано и има своя шампион. В Мексико е трудно да защитиш титлата си, защото конкуренцията е голяма и доста отбори се борят за върха!
  4. 4.САЩ и Канада – от Южна се прехвърляме в Северна Америка и първенството на САЩ и Кананда МЛС. Като структура МЛС съществува от 1996 година насам. Ако следите футбола в Щатите ще сте нясно, че в последните години първенството претърпява доста промени, като отборите в него се сдобиват с много световноизвестни играчи, въпреки че са в края на своите кариери. Все пак, това придава на лигата и отборите по-голяма популярност, която им помага изключително много за развитието на т.нар. сокър в САЩ и Канада. За 20 години, от както е създадена, МЛС има само 3 случая, в които титлата е спечелена 2 пъти подред. Това правят отборите на ДС Юнайтед, Хюстън Динамо и ЛА Галакси. Класата на съставите в МЛС се променя всяка година и определено тази лига ще претърпи още по-голям подем, понеже тя вече е тръгнала по пътя на развитието или по-точно по правилния път на развитието!
  5. 5.Япония – страната на изгряващото слънце може да не е сред най-големите футболни нации, но като цяло Япония винаги е имала своите добри футболисти, които да бъдат звезди в своите европейски клубове. Японското първенство е претърпяло много промени и макар тук да не се забелязват различни шампиони всеки сезон , първенството е доста оспорвано и шампионът в края на сезона винаги се решава доста трудно. Ако разгледате класиранията в най-високото ниво на японския футбол, ще забележите, че само за последните 10 сезона шампионът и вторият в крайното класиране са били на 1-2 точки разлика в много голям брой от случаите. Това е ясно доказателство, че японският футбол не е за подценяване. В последните години, Япония също привлича доста чуждестранни играчи, предимно бразилци, които в комбинация с японците, изграждат доста добри клубове и точно това им дава класата да се борят!

Изброените 5 първенства не са сред най-популярните в световен мащаб. Разбира се, те са много известни за домашната си публика, но едва ли нещо ви пречи да се интересувате и от тях, както го правите с големите европейски първенства. Със сигурност ще останете много очаровани от тези лиги, понеже те са доста интересни. Любителите на футболните залози, също могат да се възползват от тези първенства, понеже, както вече стана ясно, в тях шампионът се определя много трудно и се получават много изненади. Мачовете от всеки кръг на тези първенства може да намерите при най-големите букмейкъри, а ако искате да се запознаете и с тях, както и да разберете какви услуги и предложения ви дават те, можете да го направите от специалните ревюта за топ букмейкърите, които ви предоставя сайта Silentbets. Забавлявайте се и не спирайте да се интересувате от футбола, понеже има какво да се види в него!

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Очакват ли ни промени на върха в тениса

Очакват ли ни промени на върха в тениса Тенис сезонът за 2016 година наближава своя край. В календарите на мъжката...

Затвори