Share

Театър ВЕСЕЛ покани „Кучето, което…“ за откриването на новия сезон на съботната си сцена в читалище „Искра“

вторник, 4 окт., 2022, 11:51ч.


кучето-което-3-1 – Копие
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 8 октомври от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, ще се открие новия сезон на проекта „Съботни спектакли за семейна публика“. Спектакълът е по класическия текст на Джани Родари и е от репертоара на Държавния куклен театър в Русе. Постановката на „Кучето, което…“ е дело на Деница Дончева, музиката – на Станимир Иванов. Автори на сценографията и куклите са Георги и Таня Пасеви, а на идейната концепция – Деница Дончева. Кремена Станева, Мартин Маринов, Васил Маринов, Радинела Тотева и Христина Стоянова играят в атрактивния спектакъл.

Колко учители са нужни, за да научат едно малко кученце да лае? А кой е най-добрият учител за едно кученце? Петелът, кукувицата или човекът? Трябва ли да можеш да лаеш, ако си куче? И още много въпроси, на които едно малко и неопитно кученце търси отговор, докато намира себе си. Една такава приказка има няколко финала, защото има много пътеки, по които можем да вървим, докато пораснем. Може даже да се заблудим, докато слушаме този или онзи… Но в края на всяка приказка побеждава любовта, а светът от черно-бял, става цветен.

Новият театрален сезон ще изненада любителите на кукленото театрално изкуство с много нови заглавия – „Бременските музиканти”, „Чук и Пук”, „Първобитна приказка” на театрите от Русе, Търговище, Пловдив и Ямбол. След успешното четвърто издание на международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” търновският куклен театър продължава своето активно сътрудничество с театри от цяла България. Свои нови спектакли ще представят професионалните театри от Бургас, Варна, Сливен, Хасково, Шумен, Плевен.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Катастрофа до “Бряста”, пътят за Габрово е затворен!

Челен удар между два леки автомобила затвори временно пътя Велико Търново - Габрово. Произшествието е станало около 19,00 ч. в...

Затвори