Share

Четвъртокласници от ОУ „Патриарх Евтимий“ разгледаха Съдебната палата

четвъртък, 10 юни, 2021, 08:25ч.


DSC_0447m

Ученици от групата за занимания по интереси „Болярче“ към ОУ „Патриарх Евтимий“ посетиха Съдебната палата във Велико Търново. Техен любезен домакин бе Окръжният съд. Малките посетители разгледаха съдебните зали и се запознаха с ролята на съдията, прокурора и адвоката в съдебния процес. От кратка презентация четвъртокласниците научиха подробности за историята на Съдебната палата във Велико Търново, за ролята на шестте съдебни институции, разположени в сградата и за работата на отделните служби към Великотърновски окръжен съд.

Децата получиха информационни брошури, изготвени в рамките на образователната програма на Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науките „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, както и Конституция на Р България.

Основна цел на групата за занимания по интереси „Болярче“ към ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ е чрез посещения на исторически и културни забележителности и обществени сгради във Велико Търново, децата да се запознаят с българската история и с гражданските задължения на съвремието.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Рекорден брой рисунки участваха в лясковския конкурс „Фолклорните традиции в моя роден край“

Трето издание записа лясковският конкурс за ученическа рисунка, посветен на българските традиции. В него имаха възможност да се включат ученици...

Затвори