Share

Четири поредни победи в състезания завоюва свищовлийката Любомира Димитрова

вторник, 8 Ное., 2016, 12:40ч.


lyubomira-2

 

Четири поредни победи в национални и международни състезания и конкурси постигна през изминалите 10 дни деветокласничката Любомира  Димитрова от СУ „Николай Катранов”- град Свищов.

Първо място и златен медал в Есенния кръг на Международното състезание „Математика без граници” в състезателна група 9-12-ти клас е първото от постиженията. Независимо, че Любомира е в 9-ти клас и бе измежду най-малките участници в групата, тя постигна максимален резултат от 30 точки. В категория „Проза“ на включения в календара на Министерството на образованието и науката международен конкурс „Аз обичам Черно море” свищовлийката отново завоюва първа награда. В конкуренция с много по-зрели от нея участници, във възрастова група 9 – 12-ти клас Любомира спечели журито с есето си „(НЕ) обичам Черно море”. На провелия се 25-ти есенен математически турнир „Черноризец Храбър“ деветокласничката отново се представи блестящо, спечелвайки първо място за региона на Габрово и Велико Търново. Последната изява на Любомира се състоя от 4 до 6 ноември в град Девин. В Националното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „Аз мога тук и сега“  участваха над 150 ученици от езикови гимназии и частни езикови школи.

Надпреварата имаше за цел да провери не само теоретичните знания на младежите по английски език, но и уменията им да водят свободен разговор, да дебатират по актуални теми и да защитават различни тези. След първите два кръга – есе и езиков тест, от всяка възрастова група бяха излъчени десетте най-добри участници, за които борбата продължи в третия тур – интервю с осемчленна комисия. В категорията с традиционно най-много състезатели – 9-10-ти клас, Любомира спечели убедително златния медал и обра овациите на журито и останалите участници в състезанието.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
2500 лева глоба за жена, ударила шамари на три момчета

  Съдът одобри направеното предложение от Районна прокуратура – Павликени, за освобождаване от наказателна отговорности и налагане на административно наказание ...

Затвори