Share

Частично бедствено положение е обявено за Правда и Писарево

неделя, 27 юни, 2021, 21:49ч.


img_1624801183

Със заповед на кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев частично бедствено положение след снощната буря е обявено и за селата Правда и Писарево. Стихията е нанесла поражения по уличната мрежа, наводнени са къщи и дворове, паднали са дървета. Основният проблем за двете села, както и за Долна Оряховица е дошъл от непочистен канал на „Напоителни системи”, който минава над трите селища. Голяма приливна вълна е заляла населените места и е нанесла огромни щети.

Още от сутринта, техника почиства от наноси улици и пътища, отводняват се къщи и дворове, разчистват се паднали дървета и клони.
И днес кметът инж. Добромир Добрев и заместник-кметът инж. Деница Коева бяха на място в най-пострадалите населени места. Заедно с тях бе Областният управител инж. Георги Гугучков.

Ще приоритизираме щетите и ще започнем с отстраняване на най-наложащите проблеми. Ще отнеме време, но ще работим. Срещу природата сме безсилни, но най-хубавото е, че няма пострадали хора, коментира инж. Добрев.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Арман Бабикян в Свищов: “Свободата е висша ценност, за нея трябва да се борим всеки ден”

Днес, 27.06.2021 г., Свищов чества 144 години от освобождението на града. Лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Арман Бабикян заедно...

Затвори