Share

Танцово шоу № 1 в света „LORD OF THE DANCE“ и световноизвестният унгарски симфоничен оркестър „100 цигански цигулки” – във Велико Търново!

вторник, 11 сеп., 2012, 18:25ч.


Най-успешният танцов спектакъл на всички времена „Lord of the Dance“ на Майкъл Флетли и виртуозният симфоничен оркестър от Унгария „100 Цигански Цигулки“ ще станат част от културния афиш на град Велико Търново тази есен в рамките на кандидатурата на град Велико Търново за културна столица на Европа за 2019 г.

Големите световни имена  ще бъдат гости в старопрестолния град  през есента по съвместна покана на Община Велико Търново и Продуцентска компания АРТ БГ, като предстои да бъдат обявени и още големи събития до края на годината.

Основната роля в този амбициозен проект е на кмета на град Велико Търново г-н Даниел Панов, който от началото на своя мандат работи усилено за развитието на град Велико Търново не само като географски център с богата история, но и като гореща точка на европейския културен живот и неделима част от Обединена Европа.

Специално за меломаните от  Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец билети за концертите ще могат да бъдат закупувани от Информационен център Велико Търново и обектите от вериги магазини Германос, Пикадили, Офис 1 и бензиностанции ОМВ, както и онлайн от Eventim.bg.

Първите 300 билета за всяко от двете събития ще бъдат продавани на промоционални цени с 10 лв. отстъпка, като до изчерпване на количествата ще струват от 10 до 40 лв и ВИП места от 50 лв, а след това редовните цени ще са от 20 до 50 лв и ВИП места от 60 лв.

LORD OF THE DANCE НА Майкъл Флетли

Определяното като танцово шоу номер 1 в света „Lord of the Dance“ ще бъде поставено на 18 октомври, от 19ч., в ДКС „Васил Левски“ с изцяло обновена 3D визия, нови декори и нова сценография. Трупата от Ирландия пристига във Велико Търново в пълен състав от 80 човека с четири камиона реквизит, костюми и сценично обезпечаване.

Създадено от Майкъл Флетли през 1996 г. шоу „Lord of the Dance“ вече 14 години е ненадминато в света по мащаби, зрелищност и продажби. Видяно от повече от 50 милиона души в 60 държави на всички континенти, „Lord of the Dance“ чупи всички установени бокс офис рекорди и си завоюва името на най-възторжено посрещаното танцово шоу на всички времена.

„100 ЦИГАНСКИ ЦИГУЛКИ“ ОТ УНГАРИЯ

Вписаният в рекордите Гинес оркестър „100 Цигански Цигулки“ ще гостува във Велико Търново на 10 ноември, от 19ч., отново в ДКС „Васил Левски“ и ще представи актуална класическа програма от унгарски и световни композитори като Йоханес Брамс, Джордж Бизе, Арам Хачатурян, Пабло де Сарасате, Йохан Щраус, както и популярни цигански мелодии от Виторио Монти и Григорис Диницу.

Оркестърът ще пристигне в България в пълен състав от 105 човека и ще свири в  характерния си стил – в удивителен синхрон,  по памет и без партитури. Всяка поява на „100 Цигански Цигулки“ предизвиква несравним ефект върху публиката: блестящ в цветни, традиционни костюми, музикантите поразяват със своята земна, натурална енергия. Светкавичните импровизации в ритъм, цвят и стил могат да бъдат моментално почувствани – инстинктивното усещане за унисон и богати хармонии са вродени умения на музикантите от оркестъра „100 Gypsy Violins“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Емил Стефанов с отлично представяне на турнира “Мемориал Кесаровски-Станчев”

Младият великотърновски шахматист Емил Стефанов продължи възходящото си представяне и на силния международен турнир по шахмат "Мемориал Кесаровски – Станчев".

Затвори