Share

СУ „Димитър Благоев“ (Свищов) отбеляза Световния ден в памет на загиналите при катастрофи

петък, 25 Ное., 2016, 14:40ч.


С резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 година всяка трета неделя от месец ноември се определя като ден, в който да се почита паметта на загиналите при автомобилни катастрофи. По този повод от СУ „Димитър Благоев“ в Свищов отбелязаха с редица прояви Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

Учениците от втори до четвърти клас взеха участие в различни игри и състезания, които бяха съобразени с тематиката и поднасяха полезна информация на децата от различните възрасти. Всички ученици бяха запознати със символиката на деня и статистика на пътнотранспортните произшествия.

Децата от втори клас гледаха, слушаха и вземаха участие в игри и гатанки, свързани с пътните знаци, а третокласниците се надпреварваха в тяхното разпознаване. По-големите учениците от четвърти клас си припомниха правилата за безопасност на движението, под формата на стихотворения. Направи впечатление, че деца бяха изключително подготвени, информирани и активни.

„Пътните произшествия са сериозен проблем, който може да бъда решен само с общите усилия на всички участници в движението, именно за това, безопасността на пътя е споделена отговорност”, категорични са от свищовското училище.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Избор на първия музикален инструмент. Защо пък не!?

Много хора се колебаят какъв да бъде първият им музикален инструмент. Ако пък се спрат да бъде китара, тук вече...

Затвори